Izrečena kazna napadaču na Griliša

Klub potvrđuje da je Mičelu doživotno zabranjen pristup domaćem terenu, stadionu "Sent Endrjusu". Neće imati ni mogućnost kupovine karata za gostujuće mečeve koje uključuju fudbalski klub Birmingem, stoji u saopštenju kluba.
4214 pregleda 0 komentar(a)
Džek Griliš i Pol Mičel
Džek Griliš i Pol Mičel
Ažurirano: 11.03.2019. 19:48h

Pol Mičel, navijač koji je napao Džeka Griliša u nedjeljnom derbiju između Birmingema i Aston Vile na "Sent Endrjusu", osuđen je na 14 sedmica zatvora.

Mičelu je izrečena i novčana kazna od 350 funti, uključujući 100 funti kompenzacije Grilišu.

Takođe je dobio 10-godišnju zabranu pristupa svim stadionima.

Njegov branilac je kazao birmingemskom sudu da osuđeni ne može da objasni šta ga je natjeralo da postupi nasilno jer mu je prvobitna namjera bila da samo "podigne" publiku.

Griliš je u saopštenju istakao da je imao dosta sreće.

- Osjećam se u neku ruku srećnim jer je moglo biti mnogo gore da je navijač bio naoružan. - piše u saopštenju kapitena Aston Vile.

Fudbalski klub Birmingem izdao je saopštenje u kome osuđuje postupke 27-godišnjeg Mičela.

- Klub potvrđuje da je Mičelu doživotno zabranjen pristup domaćem terenu, stadionu "Sent Endrjusu". Neće imati ni mogućnost kupovine karata za gostujuće mečeve koje uključuju fudbalski klub Birmingem. Klub je takođe doživotno zabranio pristup još jednom navijaču za seriju zlobnih komentara po društvenim mrežama, a koje su se ticale Džeka Griliša i njegove porodice. Taj pojedinac će ostati predmet interesovanja policije Zapadnog Midlendsa. Fudbalski klub Birmingem odbacije sve forme anti-društvenog ponašanja. Nećemo tolerisati slične incidente onima koje smo vidjeli u jučerašnjem duelu. - stoji u saopštenju kluba.

Bonus video: