CFL srijedom: Sutjeska produbljuje krizu Titograda, Budućnost nastavlja seriju i protiv Petrovca?

Dva derbija, duela između prvih pet timova na tabeli, igraju se danas u 24. kolu Telekom 1. CFL: OFK Titograd - Sutjeska (13.30 h), Budućnost - Petrovac (15)
1649 pregleda 0 komentar(a)
Marko Vučić (Sutjeska) i Zoran Petrović (OFK Titograd), Foto: Savo Prelević
Marko Vučić (Sutjeska) i Zoran Petrović (OFK Titograd), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.03.2019. 11:09h

Sutjeska će morati da “pogura” OFK Titograd ka velikoj krizi - nanese mu četvrti uzastopni poraz - ukoliko želi da sačuva pet bodova prednosti na vrhu u odnosu na drugoplasiranu Budućnost.

Najzanimljiviji meč 25. kola Telekom 1. CFL igra se danas na Starom aerodromu u 13.30.

- Biće teško, jer naš rival ima kvalitet, bez obzira što se nalazi u manjoj krizi - poručuje krilni vezista Sutjeske, Marko Vučić.

Lider je u odličnoj seriji rezultata - 11 mečeva bez poraza vezao je tim Nikole Rakojevića.

- Derbi ubijek odluče detalji, vjerujemo da će biti na našoj strani. Iako je ovo teško gostovanje, igraćemo ofanzivno, kao i uvijek, a naš cilj su tri boda - dodaje Vučić.

Treći trener u 2019. godini, a još se čeka prva pobjeda - OFK Titograd je pod velikim pritiskom protiv šampiona, a Austrijanac Peter Pakult pokušaće da osvoji prvi bod, ili prve bodove na klupi, nakon poraza na debiju u Radanovićima.

- Očekuje nas veoma zahtjevan susret, jer nam u goste nam dolazi lider i aktuelni šampion. Ne treba mnogo trošiti riječi o njima, odlična su ekipa i to su pokazali više puta u ovoj i prethodnoj sezoni. Imaju odlične igrače i trenera i moraćemo da pružimo više od 100 odsto kako bismo došli do povoljnog rezultata. Želimo pobjedu i ona nam je prijeko potrebna, kako zbog bodova, tako i zbog izlaska iz loše serije - kazao je za klupski sajt golman OFK Titograda Damir Ljuljanović.

Poraz ili remi Sutjeske priželjkuje Budućnost, koja želi da se dodatno približi lideru. Izabranici Branka Brnovića, međutim, treba da obave svoj dio posla - da savladaju Petrovac prvi put od novembra 2016. godine!

Meč pod Goricom počinje u 15 sati.

- Dobio sam informaciju da nismo savladali Petrovac na posljednjih sedam utakmica, ali nisam od onih koji pridaju značaja tradiciji - kazao je Brnović.

Njegov tim je u odličnoj seriji rezultata - u prethodne četiri pobjede postigao je 17 golova, više nego u cijeloj jesenjoj polusezoni.

- Jedino što gledam to je moj tim, moji igrači. Respektujemo Petrovac, kao i sve ostale ekipe, ali i ovaj meč doživljavamo kao finale. Spremili smo se fizički, došla su pojačanja, momci su prihvatili ono što tražim, dobili su samopouzdanje i počeli smo da dobijamo u kontinuitetu. Znam da će doći i meč u kojem će biti teže, u kojem ćemo možda prvi primiti gol, ali je najvažnije da zadržimo mirnoću, da ne bude panike, jer svima možemo da damo tri gola - kazao je Brnović.

Zadnji vezni Luka Mirković igra dobro na startu proljeća, kao i većina njegovih saigrača.

- Biće teško protiv Petrovca, ali spremni smo u svakom smislu i očekujem da to potvrdimo na terenu. Bilo bi sjajno da nakon ovog kola smanjimo zaostatak za liderom, ali se ne opterećujemo tabelom - kazao je Mirković.

I Petrovčani su u dobrom ritmu, vezali su dva trijumfa i probili su se na 4. poziciju, a imaju samo bod manje od trećeplasirane Zete.

- Rasterećeni smo, nemamo šta da izgubimo protiv rivala koji je u velikom ritmu i pokušaćemo da se nadigravamo - kaže vezista Benjamin Kacić.

Zbog snijega u Pljevljima, Rudar i Lovćen igraće u Podgorici (kamp FSCG) svoj duel 25. kola.

Zeta je na Trešnjici domaćin Grblju, dok će Iskra protiv Mornara pokušati da ostvari prvu pobjedu kod kuće od 1. septembra prošle godine. Tada je u Danilovgradu pao - upravo Mornar.

Parovi

OFK Titograd – Sutjeska 13.30

Budućnost – Petrovac 15.00

Zeta – Grbalj

Iskra – Mornar

Rudar - Lovćen

Bonus video: