Liga šampiona: Bajern naoštren, Salah zbog navijača "bira" Premijer ligu

Bajern čeka Liverpul i juri osmi plasman u četvrtfinale Lige šampiona zaredom. Barsa protiv Liona kreće od nule (21 sat)
2948 pregleda 0 komentar(a)
Levandovski i Vajnaldum u prvom duelu na “Enfildu”, Foto: Reuters
Levandovski i Vajnaldum u prvom duelu na “Enfildu”, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.03.2019. 11:14h

Navijači Liverpula sanjaju titulu prvaka Engleske još od 1990, mnogi vjeruju da je baš ove godine došao momenat da se prekine negativan niz... U međuvremenu, i to 2005, u grad Bitlsa je stigao trofej Lige šampiona koji su “redsi” osvojili čudesnom pobjedom nad Milanom u Istanbulu.

I ova sezona bi na neki način mogla da promijeni istoriju slavnog kluba. Liverpul se bori za titulu u Premijer ligi, ali prije toga ga čeka bitka za plasman u četvrtfinale Lige šampiona. “Redsi” gostuju Bajernu, nakon 0:0 u prvih 90 minuta na Enfildu.

Kakva je “nacionalna” euforija u Liverpulu, najbolje oslikavaju riječi Mohameda Salaha:

- Liga šampiona je najprestižnije takmičenje, a san cijelog grada i kluba je da se osvoji Premijer liga. Moj san je Liga šampiona, ali sam spreman da ga se odreknem zbog sna navijača. Ipak, volio bih da ove sezone ostvarimo oba cilja - rekao je egipatski napadač.

Bajern juri osmi plasman među osam najboljih u Evropi zaredom, a Jirgen Klop dolazi na stadion koji je često gubio, a znao je i da pobijedi - u 14 utakmica upisao je devet poraza, remi i četiri pobjede.

- U Minhenu nam nije potreban dobar meč, već perfektan da bismo nastavili put u Ligi šampiona. A da bismo bili savršeni neophodno je da ne mislimo o posljedicama, niti da razmišljamo o tome šta će se dogoditi ako ispadnemo. Igraće se fudbal i nakon ove utakmice, ali san svih nas je da budemo u četvrtfinalu. I to ne krijemo - istakao je Klop.

IDEALAN MOMENAT ZA BAVARCE

Bajern je u odličnom momentu - posljednji poraz je upisao 2. februara protiv Bajera u Bundesligi. Od tada je u sedam mečeva upisao šest trijumfa u ligi i Kupu, te evropski remi u Liverpulu.

- U Liverpulu je bila velika bitka, nemam dilemu da će isto biti i na ‘Alijanc areni’. Vjerujem da su navijači naš adut u ovom meču i ne vjerujem da revanš može da se završi 0:0. Nemamo šta da branimo, izaći ćemo na teren s jasnom idejom da pobijedimo - optimista je trener Bajerna Niko Kovač.

Hrvatski stručnjak ne može da računa na suspendovane Tomasa Milera i Džošuu Kimiha, povrijeđeni su Arjen Roben i Korentan Toliso, ali se očekuje da zaigraju oporavljeni David Alaba i Kingsli Koman.

Bavarci znaju kako se pobjeđuju engleske ekipe u Evropi, uradili su to 10 puta u ukupno 15 dvomeča do sada, a nisu eliminisani još od sezone 2004/05. kada je u četvrtfinalu bolji bio Čelsi.

LION NA NOU KAMPU: ZNAMO DA ĆEMO PATITI

Lion nikada u istoriji nije pobijedio Barselonu, a večeras bi i remi mogao da ga senzacionalno odvede u četvrtfinale. Nakon 0:0 u Francuskoj, jasno je da “lavovima” odgovara svaki neriješeni ishod s golovima na “Nou kampu”.

- Rezultat iz Liona nas poziva na oprez. Barsa je uvijek znala da odgovori u bitnim momentima i spremni smo da to uradimo i sada - istakao je trener Katalonaca Ernesto Valverde.

Trener Liona Bruno Ženesio je pričao o Ajaksu...

- Ono što je uradio Ajaks protiv Reala nam daje snagu. Znamo da ćemo patiti, kao i svi protiv Barse, ali imamo kvalitet i da zadamo udarac - poručio je Ženesio, koji u ovom meču može da računa i na Nabila Fekira.

Bonus video: