Oven: Samo bi 10 igrača na svijetu bili pojačanja za Real

Nekadašnji napadač vjeruje da će engleski tim osvojiti Ligu šampiona
2561 pregleda 1 komentar(a)
Majkl Oven sa novinarkom „Marke“, Foto: Marca
Majkl Oven sa novinarkom „Marke“, Foto: Marca

Majkl Oven je 2004. kao velika zvijezda stigao u Real Madrid, ali su povrede već počele da uzimaju maha i nikada više nije bio ni sjenka igrača iz Liverpula.

Ali, u Španiji ga ne zaboravljaju, pa je novinarka „Marke“ Lorena Gonsales „skoknula“ do Ostrva da napravi intervju sa 39-godišnjim Englezom.

Povoda je bilo mnogo - od povratka Zinedina Zidana na klupu Reala, potencijalnim pojačanjima „merengesa“, učinka engleskih timova u Ligi šampiona...

„Ova sezona je razočaravajuća za Real. Klub je osvojio Ligu šampiona puno puta posljednjih godina, ali je došao loš period. Santi Solari je moj veliki prijatelj iz vremena u Realu, veoma je dobra osoba, ali sada se vratio kralj. Zizu je opet tu i mislim da je to uticalo na povratak osmijeha kod svih ljudi koji su povezani sa klubom“, rekao je Oven.

Na pitanje da li su Eden Azar i Hari Kejn prava pojačanja za Real, nekada sjajni napadač nije odgovorio direktno.

„Oni su odlični igrači, ali Real već ima odlične igrače. Odlaskom Kristijana Ronalda i Zidana se stvorila velika praznina koju je bilo teško popuniti, ali vjerujem da će Zizuov povratak donijeti stabilnost. Ubijeđen sam da će biti pojačanja i da će Florentino, kao i uvijek, tražiti najbolja rješenja“.

Nije „pao“ ni na direktno pitanje da li bi predložio Kejna.

„Veoma je dobar. U Premijer ligi imamo još odličnih igrača, kao što je Azar, ali ko god da dođe, mora da bude specijalan kako bi unaprijedio tim. Na svijetu postoji samo 10 fudbalera koji bi mogli da igraju i izdrže standarde koje traži Real“, naglasio je Oven.

On je pričao i o Garetu Bejlu, o vremenu u Realu sa Figom, Raulom, Ronaldom, Robertom Karlosom, Salgadom, Bekamom..., ali i o Ligi šampiona i činjenici da su sva četiri engleska tima u četvrtfinalu.

„Ubijeđen sam da će titulu osvojiti engleski tim. Izgleda da je Liverpul više fokusiran na Premijer ligu, navijači bi definitivno više voljeli pehar u njoj nego u Ligi šampiona. Mančester siti je prethodnih godina osvajao titulu nacionalnog prvaka i mislim da je sada pravi trenutak da krene i na Evropu. Bilo bi dobro da se pehar vrati u Englesku“, zaključio je bivši igrač Liverpula, Reala, Njukasla, Mančester junajteda i Stouka.

Bonus video: