Šalke otpustio Tedeska, Stevens se vratio na mjesto uspjeha

Legendarni Holanđanin je Šalkeu donio trofeje u Kupu UEFA 1997. i Kupu Njemačke 2001. i 2002. godine
638 pregleda 0 komentar(a)
Oprostio se porazom 7:0 od Mančester sitija: Domeniko Tedesko, Foto: Reuters
Oprostio se porazom 7:0 od Mančester sitija: Domeniko Tedesko, Foto: Reuters

Još nakon poraza od Verdera (4:2) i pada na 14. mjesto na tabeli Bundeslige, sudbina Domenika Tedeska na klupi Šalkea je bila zapečaćena.

Uprava kluba iz Gelzenkirhena je, ipak, ostavila čovjeka rođen prije 33 godine u italijanskom Rozanu da vodi tim i u revanšu osmine finala Lige šampiona.

Za sve bi, međutim, bilo bolje da nije - „kraljevsko-plavi” su na „Etihadu” doživjeli poraz od Mančester sitija čak 7:0, pa je novi sportski direktor Johen Šnajder samo napisao otkaz Tedesku.

„Dobitak na lotou”, kako su mediji posprdno nazvali poraz u Mančesteru, u Rur je vratio Huba Stevensa. Legendarni Holanđanin, koji je Šalkeu donio trofeje u Kupu UEFA 1997. i Kupu Njemačke 2001. i 2002. godine, uz pomoć Majka Buskensa će privremeno raditi kao vršilac dužnosti trenera prvog tima.

„Teška srca smo donijeli ovu odluku, jer Tedesko uživa poštovanje u Šalkeu. Ali, ne smijemo da zaboravimo da su rezultati kluba daleko ispod očekivanih i da moraju pod hitno da se poprave. Nismo ubijeđeni da je to moguće sa istim trenerima, pa smo se odlučili za promjenu”, rekao je Šnajder.

Stevens (65) je vodio Šalke od 1996. do 2002. i od septembra 2011. do decembra 2012. godine, a tada je tim koji je sezonu prije bio 14. na tabeli doveo do 3. mjesta i vratio ga u Ligu šampiona...

Bonus video: