Pragmatična Sutjeska, raznovrsna Budućnost i dominantni Krstović

Igrači koji su obilježili 24. kolo Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige
1403 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča OFK Titograd - Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sa meča OFK Titograd - Sutjeska, Foto: Savo Prelević

Prvoligaši u ubrzanom ritmu marširaju ka završnici sezone. Naravno, ništa još nije odlučeno - Sutjeska čuva prednost na vrhu, Budućnost joj ne da da se opusti, još četiri tima konkurišu za plasman u Evropu, a daleko od toga da je gotovo i na dnu.

U nedjelju su mečevi 25. kola, nakon čega slijedi pauza od dvije sedmice zbog obaveza reprezentacije. Ovo su fudbaleri koji su obilježili 24. kolo, igrano u srijedu.

Vladan Giljen (Sutjeska) - Kad je bilo “gusto”, šampion je pokazao da ima kvalitet na golu - odbranio je Giljen dva opasna pokušaja protivnika, sačuvao mrežu i vođstvo, ispostavilo se i pobjedu.

Periša Pešukić (Budućnost) - Iz mnoštva igrača Budućnosti koji dominiraju na startu proljećne polusezone, izdvaja se novajlija na desnom beku: Sjajan centaršut Stoiljkoviću za 3:0 protiv Petrovca.

Nemanja Kartal (Rudar) - Rudar ne gubi (četiri vezana remija prije ovog kola), a sada i pobjeđuje - ne bi to bilo moguće bez stabilne posljednje linije tima.

Stefan Cicmil (Sutjeska) - Drugi meč zaredom Sutjeska nije primila gol, nakon tri vezana meča u kojima se tresla mreža. Tim Nikole Rakojevića opet izgleda šampionski.

Đorđije Vukčević (Zeta) - Solidan, konstantan na lijevom beku, a njegov tim opet pobjeđuje. Zeta po običaju ne prima, ili prima malo golova.

Ivan Novović (OFK Titograd) - Duboka kriza aktuelnog osvajača Kupa i jednog od favorita prije početka sezone. Novović je sa pozicije veznog igrača barem prijetio golu Sutjeske.

Dejan Račić (Mornar) - Gol, vrijedan remija za “fenjeraša” - bod po bod, Barani se približavaju Lovćenu. Možda nije sve izgubljeno...

Elom Kođo Nijaveđi (Rudar) - Otkrovenje iz Togoa - ponovo igrač odluke, postigao prvi, napravio “ringišpil” u šesnaestercu Lovćena kod drugog gola.

Dušan Stoiljković (Budućnost) - Postigao efektan gol, mogao još jedan, ali Budućnost ima pojačanje, na lijevom krilu.

Marko Ćetković (Sutjeska) - Centrirao kod gola, razigrao se u nastavku, šutirao, kreirao, namjestio saigračima nekoliko velikih šansi.

Ivan Pejaković (Lovćen) - Ima li nade za Cetinjane? Novi gol Pejakovića opet je bio uzaludan...

Milutin Osmajić (Sutjeska) - Bio je igrač odluke, u krucijalnom meču za lidera u ovoj fazi sezone, bez obzira što je lopta nakon njegovog šuta pogodila Bakrača i skrenula u gol.

Igor Ivanović (Budućnost) - Šesti gol u sezoni, još jedan nagovještaj prošlogodišnje forme, kada je blistao u dresu Sutjeske.

Ivan Racković (Rudar) - Donio Pljevljacima prvu pobjedu ovog proljeća.

Nikola Krstović (Zeta) - Stvara šanse, promašuje, ponekad pogodi, kao u srijedu protiv Grblja, ali dominira - Zvezda će od ljeta, sve su prilike, dobiti lijepo pojačanje.

Aleksandar Vujačić (Budućnost) - Još jedan gol, ovoga puta svom bivšem klubu - radi sjajan posao u napadu Budućnosti.

Bonus video: