Napraviti istorijski iskorak i prvi put se plasirati na neko veliko takmičenje

O rivalima, iskustvima iz prethodnih takmičenja, značaju plasmana na EP za Crnu Goru, o našim najboljim igračima, zvijezdama evropskog i svjetskog fudbala - za dodatak „Vijesti” govori Ljubiša Tumbaković, selektor Crne Gore
3016 pregleda 1 komentar(a)
Dodatak Vijesti
Dodatak Vijesti
Ažurirano: 15.03.2019. 19:35h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore 22. marta kreće u novu avanturu - izabranici Ljubiše Tumbakovića tog dana u Sofiji počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Biće to nova prilika da „hrabri sokoli” naprave istorijski iskorak i prvi put se plasiraju na neko veliko takmičenje. S obzirom na ono što su Stevan Jovetić, Stefan Savić i drugovi pokazali u proteklom periodu, navijači vjeruju da je taj cilj i te kako dostižan.

Tim povodom „Vijesti” danas poklanjaju specijalni dodatak o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u fudbalu.

O rivalima, iskustvima iz prethodnih takmičenja, značaju plasmana na EP za Crnu Goru, o našim najboljim igračima, zvijezdama evropskog i svjetskog fudbala - za dodatak „Vijesti” govori Ljubiša Tumbaković, selektor Crne Gore.

U specijalnom dodatku „Vijesti” možete pročitati šta se dešavalo u prethodna dva ciklusa kvalifikacija u kojima je igrala naša selekcija, podsjetiti se istorijskih mečeva na „Vembliju” i u Pragu, čuvenog gola Andrije Delibašića, baklje koja je pogodila ruskog golmana Akinfejeva...

Predstavljamo rivale Crne Gore u grupi A: Englesku, Češku, Bugarsku i Kosovo, kao i sve ostale kvalifikacione grupe.

Prvi put u istoriji čak 13 gradova biće domaćini EP, a takođe prvi put domaćini šampionata neće se automatski kvalifikovati već će morati da se za to pravo izbore kroz kvalifikacije.

„Vijesti” predstavljaju novi sistem po kojem će se ekipe kvalifikovati za Euro 2020, a koji je vezan sa Ligom nacija.

Takođe, objavljujemo raspored utakmica u svim grupama kvalifikacija, kao i zanimljivosti vezane za kvalifikacije i Evropsko prvenstvo.

Sve o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u fudbalu čitajte u specijalnom dodatku „Vijesti”.

Bonus video: