Selektor Švedske: Ibra treba mene da pozove, ne ja njega

"Ibra je 2016. godine odlučio da napusti reprezentaciju. Poštujem tu odluku i nije na meni da ga zovem. Ako se predomislio i želi da igra, onda on treba da pozove mene. Ja njega neću zvati", rekao je Anderson
1 komentar(a)
ibrahimović, Foto: Reuters
ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2018. 15:19h

Zlatan Ibrahimović na Mundijalu u Rusiji? Zvuči nerealno, ali ne i nemoguće nakon što je Šveđanin prije nekoliko istakao da bi mogao da se nađe među putnicima na Svjetsko prvenstvo.

"Iz saveza me zovu svaki dan, pitaju kako sam, jesam li spreman, ali moramo da sačekamo. Ako budem dobro i ako budem to želio, igraću na Mundijalu", rekao je Ibra po potpisivanju ugovora sa Los Anđeles Galaksijem.

Ne zavisi, međutim, sve od njega, makar tako tvrdi selektor "tri krune" Jane Anderson.

"Ibra je 2016. godine odlučio da napusti reprezentaciju. Poštujem tu odluku i nije na meni da ga zovem. Ako se predomislio i želi da igra, onda on treba da pozove mene. Ja njega neću zvati", rekao je Anderson.

Sve ono nagovještava da Anderson ne razmišlja mnogo o Ibrahimoviću pred Rusiju, a švedski mediji spekulišu i da selektor vjeruje da bi mu napadač LA Galaksija poremetio harmoniju u ekipi koju je stvorio tokom kvalifikacija za SP, te u baražu protiv Italije.

"Ibra je kod bivšeg selektora Erika Hamrena imao odriješene ruke. Bukvalno je komandovao ekipom, što se jednom dijelu igrača nije svidjelo", navode švedski novinari.

Za njih je ova Andersonova izjava značila samo jedno:

"Ibra može da me pozove, ali niko sem ja ne odlučuje o sastavu ekipe".

Ako Anderson ima zaista tako čvrst karakter, teško da i za Ibru i za njega ima mjesta u reprezentaciji...

Bonus video: