Kapiten Marko Rojs drži Borusiju u igri

Dortmund je nakon pet godina slavio u Berlinu i na dan je vratio lidersku poziciju
1857 pregleda 0 komentar(a)
Marko Rojs, Foto: Bernd Thissen
Marko Rojs, Foto: Bernd Thissen

Borba za titulu u Bundsligi vodiće se udvoje! Borusija Dortmund je golom kapitena Marka Rojsa u sudijskoj nadoknadi slavila u Berlinu protiv Herte sa 3:2.

Na stadionu na kojem "milioneri" u Bundesligi nisu slavilio pet godina, Herta je dva puta vodila. Salomon Kalu je pogodio već u četvrtom minutu. Deset minuta kasnije gosti su preko Dilejnija izjenačili da bio kalu sa penala u 35. minutu, jer je Vajgl igrao rukom, opet donio prednost Herti.

Mladi Francuz Zagadu je u drugom minutu nastavka opet poravnao rezultat, a odčlučujući momenat zbio se u 85. kad aje isključen igrač domaćih, defanmzivac Torunariga. Dortmund je napao iz svih oružja a kapiten Rojs, koji je zbog povrede propsutio brojne utakmice ovog porljeća, pokazao je koliko znači "milionerima". Asistent je, naravno, bio nevjerovatni engleski tinejdžer Džejdon Sančo.

Dortmund je opet lider sa tri boda više od Bajerna koji sjutra igra sa Majncom, ali Bavarci imaju bolju gol razliku.

Šalke je poražen kući od Lajpciga (1:0) pa je novi trener Stivens startovao porazom. On je zamijenio Tedeska, koji je otpušten nakon 7:0 od Mančester sitija. Augsburg je kući dobio Hanover (3:1), a Volfsburg Fortunu sa 5:2. Štutgart je kućio remizirao sa Hofenhajmom (1:1).

Bonus video: