Liverpul opet lider, Čelsi poražen na Gudisonu

2355 pregleda 0 komentar(a)
Mane, Foto: Kirsty Wigglesworth
Mane, Foto: Kirsty Wigglesworth
Ažurirano: 17.03.2019. 17:42h

Liverpul je ponovo lider u Premijer ligi.

"Redsi" su u 31. kolu slavili na gostovcanju Fulamu sa 2:1 i uz utakmicu više imaju dva boda prednosti nad Mančester sitijem.

Mane je predvodio Livrepul do trijumf au Londonu, pošto je pogodio sjajno u 26. minutu. Senegalac je bio nerješiva enigma za domaću ekipu, a nakon njegove prečke, domaćin je imao kontru koju je greškom Van Dajka, Rajan Babel pretvorio u izjednačenje u 74. minutu.

"Redsi" su potom silovito krenuli naprijed ali su do pobjede došli zahvaljuući velikoj grešci golmana domaćih Rika. On je ispustio loptu, koja je došla do Manea i golman je novom greškom skrivio penal koji je Milner u 81. minutu pretvorio u pobjedu.

Fulam je u zoni ispadanja i ima samo 17 bodova iz 31 utakmice.

A da dueli ekipa iz Livrpula ostvare maksimalan učinak protiv klubova iz Londona pobrinuo se Everton, koji je na Gudisonu dobio Čelsi sa 2:0. Domaćine je u vođstvo doveo Rišarlison u 49. minutu nakon kornera, da bi konačan rezultat postavio Sigurdson. Sigurdsonu je Kepa odbranio penal u 72. minutu, ali mu se lopta srećno odbila i drugi put nije mogao promašiti. Iz 30 utakmica Čelsi ima 57 bodova, tri manje do Arsenala koji je na četvrtom mjestu i zoni Lige šampiona.. Everton je iz 31 utakice sakupio 40 bodova za 11. mjesto.

Bonus video: