"Dosadna navika" pred novi ciklus, Petković: Daćemo sve od sebe, kao i uvijek

Stevan Jovetić i Stefan Savić doći će na okupljanje nacionalnog tima, i to će, po svemu sudeći, biti sve od njih
2590 pregleda 1 komentar(a)
Danijel Petković, Foto: Filip Roganović
Danijel Petković, Foto: Filip Roganović

Novi ciklus ista priča – Crna Gora će u borbu za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine ući drastično oslabljena.

Stevan Jovetić i Stefan Savić doći će na okupljanje nacionalnog tima, i to će, po svemu sudeći, biti sve od njih.

Za Savića, doduše, postoje minimalne šanse da zaigra možda protiv Engleske, narednog ponedjeljka, Jovetić nije u kombinaciji za oba meča.

“Postala je dosadna ta navika da ne možemo da igramo u najjačem sastavu”, priznao je golman Danijel Petković, jedan od devet igrača koji su od prvog dana na pripremama.

Kad je kompletna, kada Ljubiša Tumbaković može da računa na sve igrače, Crna Gora je takmičarski spremna ekipa.

Bez dvojice stubova – u ofanzivnom i defanzivnom dijelu – gubi kvalitet, i timski i pojedinačni.

“Nakon posljednjeg ciklusa želio sam samo da smo kompletni i da smo u formi. Nažalost, ponovo ista priča, baš kada se očekuje da napravimo iskorak. Kao i uvijek, ostaje nam da damo sve od sebe i da vjerujemo u dobar start”.

Problem je i što mnogo igrača sa spiska ne igra standardno u klubovima. Jedan od njih je i Petković, koji je od kraja decembra prošle godine bez takmičarske utakmice, konstantno na klupi Lorijena.

“Prvi put sam u takvoj situaciji. Čudno jeste, ali treniram dobro, sve je u redu sa te strane. Vidjećemo, selektor će odlučiti ko će na gol”, kazao je Petković, kome su “konkurenti” Milan Mijatović i Damir Ljuljanović.

Bugarska je prvi test u grupi A, gostovanje u Sofiji je u petak. Bugari su, kao i naša selekcija, igrali u C Ligi nacija, u grupi su osvojili drugo mjesto, iza Norveške, od koje su doživjeli i jedini poraz (1:0 u gostima). Igrali su neriješeno sa Kiprom u gostima i Slovenijom kod kuće.

“Čvrsti su, nemaju zvijezde, ali to je za manje ekipe ponekad i dobro. Čvrsti su, teško gube, to se vidi iz rezultata. Tek ćemo ih analizirati, ali unaprijed znamo da nas čeka teško iskušenje”, ističe Petković.

Raspored je težak, nakon neugodnog gostovanja dolazi super-favorit Engleska.

“Dva meča u kratkom periodu, a drugi je favorit Engleska. Nije lako, ali navikli smo na to, imamo iza sebe mnogo takvih situacija”, kazao je Petković.

Pored Petkovića, od prvog dana na pripremama su Stefan Mugoša, Vladimir Jovović, Luka Đorđević, Stefan Lončar, Risto Radunović, Nebojsa Kosović, Aleksandar Šćekić i Nikola Vukčević.

Bonus video: