Valter vjeruje u titulu

"Stojimo čvrsto na zemlji i znamo koliko su kvalitetne ostale ekipe. Ipak, niko nam ne može zabraniti da sanjamo"
976 pregleda 0 komentar(a)
Ekipa Valter, Foto: Minifudbal.me
Ekipa Valter, Foto: Minifudbal.me

Podgorička minifudbal liga je najkvalitetnije takmičenje na teritoriji Podgorice, a naš glavni cilj je osvajanje titule, kazao je predstavnik ekipe Valter Dejan Raspopović.

Kazao je da Igrači jedva čekaju utakmice na ispadanje i da vjeruju u krajnji cilj.

"Stojimo čvrsto na zemlji i znamo koliko su kvalitetne ostale ekipe. Ipak, niko nam ne može zabraniti da sanjamo", rekao je Raspopović Ističe da ako oni ne budu ti koji će na kraju biti prvi, da bi volio da šampionskim pehar podignu ekipe Podgorica 2014 ili SB Sabornog hrama. Obrazložio je i zašto. "To su ekipe koje godinama imaju visok nivo organizacije i posvećenosti, kojoj se divim i težim, a trofeji su im izmicali za malo".

Kazao je da je i razlog što su se priključili Podgoričkoj minifudbal ligi je i taj što ona daje prohodnost za evro kupove.

Valter u izuzetno kvalitetnoj grupi B zauzima četvrto mjesto, a Raspopović navodi da su zadovoljni trenutno urađenim.

"Za sada sve ide po planu. Od početka nas karakteriše da slabije igramo utakmice protiv protivnika iz donjeg dijela tabele, pa su tako ta dva poraza u sezoni došli od timova koji zauzimaju 18. i 19. mjesto na tabeli. Osim toga toga solidno odrađujemo posao za sada".

Ekipa Valter je učestvovala u dvije lige šampiona, a Raspopović ističe da su ta iskustva bila nezaboravna.

"Nakon fenomenalnih nastupa naših momaka ispali smo u četvrtfinalu poslije izvođenja penala od budućeg i aktuelnog šampiona Evrope MAV-a iz Rumunije uz ostvarene četiri pobjede i poraz. Na osnovu ostvarenih rezultata zvanično smo peta ekipa Evrope što niko nije očekivao, ali je dokaz da se rad uvijek isplati".

Raspopović navodi i da treba razdvojiti veliki fudbal od minifudbala, što se u Crnoj Gori ne radi.

"U zapadnim zemljama je minifudbal tek u povoju i tamo ga uglavnom igraju penzionisani igrači stariji od 35 godina. Za razliku od njih na istoku se veliki novac ulaže u minifudbal. Šampion Evrope MAV ima milionski budžet. Jedan igrač ima dva puta veću zaradu nego što je godišnji iznos članarine za učešće u ligi svih crnogorskih ekipa zajedno. Imaju ljetnje i zimske visinske pripreme. Sve to na fenomenalnoj infrastrukturi. A nasuprot tome mi se spremamo u balonu kod Zvonka Kalezića na Zabjelu (jedini teren približnih dimenzija terenima na kojima se igraju evro takmičenja) i u SC Dadex. Pa opet vidite da smo u rangu sa njima iz primjera ove dvije Lige šampiona. I to mišljenje ne zasnivam samo na rezultatu nego na svim segmentima prikazane igre. Razlog je jasan. Naša minifudbal liga je sigurno među tri najjače u Evropi jer u velikim zemljama svaki grad ima svoju ligu i na kraju postoji završnica što će reći da je kvalitet raznuđen. Kod nas svakog vikenda se u SC Dadex igraju fizički jake utakmice gdje ekipe stiču potrebno iskustvo koje mnogo znači na evro takmičenjima. Ja sam optimista po pitanju budućih rezultata crnogorskih ekipa u evro kupovima. Samo treba da više vjerujemo u sebe".

Od ove godine osim Lige šampiona formirana je i Liga Evrope, što prema mišljenju Raspopovića nije dobro.

"Pratimo redovno dešavanja u okviru Evropske minifudbal federacije a od skoro i Svjetske minifudbal federacije. Ne sviđa nam se nikako novi usvojeni kalendar niti način na koji su takmičenja organizovana. Kako objasniti da ti za učešće na nekom kupu treba 3.000 eura a da prva nagrada uz učešće 40-ak ekipa iznosi 2.500 eura. Iako se radi o amaterskom sportu nije mi jasno rukovodstvo EMF-a. Takođe, mislimo da nije bilo potrebno dijeliti kupove na Ligu šampiona i Ligu Evrope jer se raznuđuje kvalitet takmičenja, a baza ekipa je mala. Što se našeg učešća tiče, probaćemo da još jednom obezbijedimo sredstva. Međutim, pošto se još ne zna gdje će se igrati Liga Evrope ne možemo ništa konkretnije reći. Surova realnost crnogorskih ekipa je da je naš domet putovana staje u jedan rezervoar goriva. Ako takmičenje ne bude organizovano na balkanskom poluostrvu teško da će koja crnogorska ekipa moći da učestvuje. Vjerujte da nije ni malo lako obezbijediti sredstva, ovo je amaterski sport, ali daćemo još ovaj put sve od sebe. Moja je sreća da u ekipi imam zaista sjajne momke koji pomažu kod obezbjeđenja sredstava od sponzora. Poslednji put smo obezbijedili i od sopstvenih sredstava jednu značajnu sumu, ali vjerujte da vrijedi. To su nezaboravna putovanja, druženja i turniri. Ako uspijemo da sakupimo još jednom sredstva, biće to sigurno posljednje učešće Valtera na evro kupovima. Na kraju godine se završava naš trogodišnji projekat kada ćemo sjesti i vidjeti šta i kako dalje, ali sigurno samo u domaćim okvirima", rekao je Raspopović.

Bonus video: