Tumbaković: Pariraćemo u Sofiji, Savić je tu i pokušaće da se oporavi

"Ulazimo u takmičenje s velikim ambicijama, a prva utakmica je uvijek i posebno interesantna, uostalom kao i svaka koja otvara neko takmičenje", rekao je crnogorski selektor
4434 pregleda 0 komentar(a)
Ljubiša Tumbaković sa saradnicima na večerašnjem treningu, Foto: Savo Prelević
Ljubiša Tumbaković sa saradnicima na večerašnjem treningu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.03.2019. 18:56h

Selektor fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković ne krije da na startu kvalifikacija za Euro 2020. očekuje težak posao - prvo u Sofiji protiv Bugarske u petak, a onda i tri dana kasnije u duelu sa Engleskom u Podgorici.

"Ulazimo u takmičenje s velikim ambicijama, a prva utakmica je uvijek i posebno interesantna, uostalom kao i svaka koja otvara neko takmičenje. Jer, sve ekipe na početku imaju veliki motiv i planove, pa i Bugarska, koja svoje ambicije bazira na Ligi nacija, gdje je u jednom dijelu imala fantastičan rezultat", rekao je Tumbaković o Bugarima i nastavio:

"Istovremeno su napravili tim koji želi da se takmiči, disciplinovana i profesionalna. Tako da očekujem veliku borbu u Sofiji i da pariramo rivalu na pravi način. Bugarska pokazuje kompaktnost, bez posebno kvalitetnih pojedinaca. Mada imaju dvojicu ili trojicu koji su stvarno dobri. Tu prije svega mislim na kapitena Popova. Imaju još neke interesantne fudbalere, ali neću reći o kome se radi.

Stevan Jovetić nije spreman, Stefan Savić možda i bude.

"Ti problemi su postali normalni kada se okupljamo. Jovetić već duži period ne igra pa smo ovo na neki način i očekivali, dok nas je iznenadila povreda Savića. On je došao, pokušaće da se uključi u proces treninga. Sve zavisi kako teče oporavak. Klub i on su preduzeli sve mjere, a mi ćemo rehalibitaciju nastaviti ovdje. Tako da ćemo vidjeti, ima nekoliko dana do utakmice", ističe selektor "hrabrih sokola".

Nisu samo problem Jovetić i Savić, jer i nekoliko ostalih reprezentativaca nije u takmičarskom ritmu.

"Do sada smo imali problema s povredama, a sada imamo igrače kojima fale utakmice. To može da bude problem, ali i ne mora, jer neki igrači u reprezentaciji mogu da na svježinu pokažu kvalitet koji posjeduju. Ali, to sigurno ne utiče na ambicije, moramo da pripremimo ekipu na sve. Na tome i radimo evo već tri godine", navodi Tumbaković.

O Engleskoj se sve zna.

"Engleze smo ostavili za poslije Bugarske, ali imamo potpuno jasnu sliku o njima. To je tim koji je napravio veliki rezultatski napredak, i to s igračima koji su mladi, a koji istovremeno igraju bitnu ulogu u velikim klubovima. Gledajući kvalitet, sigurno su veliki favoriti u grupi, ali uvijek su se dešavala iznenađenja".

Tumbaković je pričao i o igraču koji nije s reprezentacijom. Pažnju na sebe skrenuo je napadač Stefan Milošević, koji je sinoć u dresu Vasland-Beverena upisao het-trik protiv Standarda u Liježu.

"Miloševića smo pratili i dok je igrao u crnogorskoj ligi. Sada je u belgijskoj koja je jaka i skrenuo je pažnju. Ispratićemo ga sigurno", zaključio je Tumbaković.

Bonus video: