„Postoje veliki igrači, najveći svih vremena i onda Mesi”

Nisu samo navijači Betisa aplaudirali argentinskom čarobnjaku, već i fudbaleri domaćeg tima
2094 pregleda 3 komentar(a)
Leo Mesi, Foto: MARCELO DEL POZO
Leo Mesi, Foto: MARCELO DEL POZO
Ažurirano: 19.03.2019. 14:16h

Bilo bi izlizano reći za njega Seviljski berberin, jer je naziv čuvene Rosinijeve opere prečesto korišćen. Ali, možda bi najbolje oslikao ono što je u samo 22 dana uradio Lionel Mesi u glavnom gradu Andaluzije.

Bio je 23. februar kada je Barselona stigla na megdan Sevilji na „Sančes Pishuanu”. „Rohiblankosi” su vodili na poluvremenu 2:1 golovima Hesusa Navasa i Gabrijela Merkada, ali je Mesi nakon gola u 26. minutu, pogodio i u 67. i 85. i kompletirao 50. het-trik u karijeri. Sve je začinio u 93. minutu, asistencijom Luisu Suaresu za konačnih 4:2.

I onda je 22 dana kasnije opet stigao na jug Španije i po ko zna koji put oduševio svijet, ali se čini nikada kao sada. Savršen „slobodnjak” u 18. minutu, pogodak nakon „štikle” Suaresa u nadoknadi prvog poluvremena i onda, opet u 85. minutu, zaokružen het-trik. Samo što su navijači „verdiblankosa” znali da prisustvuju trenucima za istoriju i nakon nestvarnog loba ustali i ovacijama pozdravili jednog od najboljih igrača svih vremena.

- Ne pamtim ovakvu noć. Zahvalan sam zbog načina na koji su navijači reagovali. Imao sam sreće da je lopte nakon mojih šuteva ušla u mrežu i što smo osvojili tri boda - rekao je Mesi.

53 minuta je dovoljno Mesiju ove sezone da učestvuje u pogotku. Dao je 39 golova i upisao 18 asistencija na 37 utakmica

Nisu samo navijači Betisa aplaudirali argentinskom čarobnjaku, već i fudbaleri domaćeg tima, a izraz lica golmana Paua Lopesa je govorio da je u čudu kako je lopta ušla kod tog loba.

- Ne postoje riječi da se opiše ono što je uradio Mesi. Jedina stvar koja je morala da se uradi je ono što su napravili navijači: da ustanu i aplaudiraju - rekao je napadač Betisa Loren Moron, strijelac jedinog gola za domaće u porazu 4:1.

656 golova i 270 asistencija ima Mesi na 802 utakmice za Barselonu i Argentinu. Osvojio je 33 trofeja i upisao 51 het-trik

Možda i najbolju gradaciju svega je dao bivši napadač Barselone i legenda engleskog fudbala, Gari Lineker.

„Postoje veliki igrači, najveći svih vremena i onda Mesi”, napisao je Lineker na Tviteru.

Bonus video: