Janković: Očekujemo da Savić zaigra protiv Engleske

"Problemi oko sastava su tu, više nisu novost. Postali su standard na okupljanjima. Sada nas više brine minutaža igrača u klubovima nego povrede. Igramo fudbal kao i ostali, puni smo motiva i tako ulazimo u ove kvalifikacije", istakao je član stručnog štaba "hrabrih sokola"
1691 pregleda 0 komentar(a)
Ljubiša Tumbaković i Aleksandar Janković, Foto: Filip Roganović
Ljubiša Tumbaković i Aleksandar Janković, Foto: Filip Roganović

Šanse da Stefan Savić zaigra protiv Bugarske u petak su minimalne, ali bi u ponedjeljak u duelu sa Engleskom mogao da zaigra.

To je poručio član stručnog štaba fudbalske reprezentacije Crne Gore Aleksandar Janković:

"Iskreno se nadamo da će zaigrati protiv Engleske. Sve u oporavku od povrede ide kako treba i vjerujemo da će biti na terenu u ponedjeljak. Bugarska? Kako sada stvari stoje, Savić neće igrati u tom meču", rekao je Janković i dodaje:

"Problemi oko sastava su tu, više nisu novost. Postali su standard na okupljanjima. Sada nas više brine minutaža igrača u klubovima nego povrede. Igramo fudbal kao i ostali, puni smo motiva i tako ulazimo u ove kvalifikacije", istakao je Janković.

Bugarska nije tim koji može da iznenadi Crnu Goru.

"Bugarska je reprezentacija slična nama, to je taj nivo, ima nekoliko igrača koji odskaču kvalitetom. Ima Popova na lijevoj strani, Popova u sredini, ali ima i nekoliko igrača na koje još moramo da obratimo pažnju. Protivnik je po mjeri, nadam se da ćemo dobro otvoriti takmičenje i da ćemo u ovim kvalifikacijama izbaciti jednog, dvojicu ili više igrača koji će biti garant kvaliteta crnogorskog fudbala u narednom periodu. Iznenađenja teško može da bude, ali svašta može da se desi na terenu. Mi smo više fokusirani na našu igru, agresivnost, disciplinu..., jer želimo da u Sofiji pokažemo kakav kvalitet imamo".

O Engleskoj je suvišno trošiti riječi.

"Engleska je tim iz prvog šešira, mi dolazimo iz četvrtog. To je realno stanje i iz skromnosti ćemo pokušati da nađemo šansu", istakao je Janković.

Bonus video: