"ŠTO PRIJE RIJEŠITI SPOR"

FSCG: Svim građanima omogućiti praćenje mečeva reprezentacije

"Fudbalski savez kao i svi drugi evropski savezi je isključen iz procedure prodaje prava prenosa i nema uticaja na proces i odluku kome će ona pripasti"
4027 pregleda 3 komentar(a)
Sa treninga fudbalske reprezentacije Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Sa treninga fudbalske reprezentacije Crne Gore, Foto: Savo Prelević

Svim crnogorskim građanima mora biti pružena mogućnost praćenja utakmica nacionalne selekcije putem televizijskog signala, odnosno nikome ne treba biti uskraćena mogućnost da na ovaj način prati našu fudbalsku reprezentaciju, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Crne Gore.

Operatori m:tel i Crnogorski Telekom dostavili su Agenciji za elektronske medije (AEM) prigovore na rad emitera TV Nova M i obavijestili da će, zbog nemogućnosti da prihvate njegove komercijalne zahtjeve, iz svoje ponude isključiti taj TV program.

"Ističemo da je vlasnik televizijskih prava svih 55 evropskih nacionalnih saveza UEFA i da ona ima ekskluzivno pravo prodaje televizijskih prava za takmičenja nacionalnih selekcija. Fudbalski savez kao i svi drugi evropski savezi je isključen iz procedure prodaje prava prenosa i nema uticaja na proces i odluku kome će ona pripasti. Shodno tome, odluku o prodaji prava donijela je UEFA tokom postupka u kojem su mogle učestvovati sve zainteresovane televizijske kuće", navodi se u saopštenju FSCG.

Dodaju da utakmice seniorske fudbalske reprezentacije predstavljaju događaj od posebnog značaja za javnost u Crnoj Gori i da izazivaju ogromno interesovanje ljubitelja fudbala.

"Zbog toga vjerujemo da sve strane uključene u aktuelni spor mogu pronaći način da udovolje željama javnosti i navijača naše reprezentacije kojim će, ujedno, pokazati odgovornost, profesionalnost i zadovoljiti sopstvene komercijalne potrebe. Ili da do pronalaženja obostrano prihvatljivog rješenja odlože primjenu donesene odluke. Nadamo se brzom rješavanju spora na zadovoljstvo ljubitelja fudbala u Crnoj Gori, kojih nije mali broj", navodi se u saopštenju FSCG.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore 23. marta u Sofiji protiv Bugarske igra prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, dok 25. maja u Podgorici dočekuje selekciju Engleske.