Mladi kreću iz Atine: Imamo kvalitet, bićemo još bolji

Lazar Vučićević, jedini član mlade fudbalske reprezentacije iz Druge lige, vjeruje da Crna Gora može do EP
623 pregleda 0 komentar(a)
Lazar Vučićević u novembarskom meču protiv Makedonije, Foto: FSCG
Lazar Vučićević u novembarskom meču protiv Makedonije, Foto: FSCG

Mlada fudbalska reprezentacija je na novom početku, sa novim selektorom, koji je na početku svog mandatu odlučio da šansu pruži provjerenim snagama.

Miodrag Vukotić je krajem 2018. na klupi naslijedio Mojaša Radonjića, a prve takmičarske mečeve u ovoj godini Crna Gora će imati u Atini - u petak je rival kombinovani tim Panatinaikosa, a u utorak reprezentacija Grčke.

- Ovo okupljanje je prije svega važno da se upoznamo s načinom rada novog selektora, da shvatimo šta se traži od nas. Imaćemo dvije provjere u Atini, pokušaćemo da dođemo do dobrog rezultata, koji na kraju i ne mora da bude ključan, ali je bitan - rekao je za “Vijesti” Lazar Vučićević, član Mladosti iz Lješkopolja.

Jedini igrač iz Druge lige koji je na spisku U21 reprezentacije nema dilemu da je Vukotić pravi izbor za selektora.

- Ova ekipa ima veliki kvalitet, ubijeđen sam da će ga novi selektor podići na veći nivo. Očekujem da se brzo “pronađemo”, potrebno je da svi odmah budemo svjesni šta se od nas zahtijeva, da svako zna svoju ulogu - istakao je 21-godišnji Vučićević.

Crnu Goru u junu čeka start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Rivali u grupi su Španija, Izrael, Makedonija, Kazahstan i Farska Ostrva. Prvi meč je protiv Kazahstana kod kuće (10. jun).

- Mlada reprezentacija nikada nije igrala na velikom takmičenju i lako je zaključiti da nam je to najveći san i želja pred start kvalifikacija. Grupa je teška, neophodno je da vjerujemo u uspjeh i da budemo svi zdravi kada počnu kvalifikacije - kaže ofanzivni vezista lidera drugoligaškog karavana.

Na spisku za duel sa Panatinaikosom i Grčkom nema golmana Lazara Carevića i Ognjena Stijepovića, koji su povrijeđeni.

- To je svakako hendikep za nas, jer se radi o dvojici veoma bitnih igrača za reprezentaciju. Oni su nosioci igre, ali se nadam da se njihov izostanak neće osjetiti u Atini, te da ćemo biti u najjačem sastavu kada kvalifikacije počnu - dodao je Vučićević.

Priznaje da je u dresu reprezentacije spreman da zaigra bukvalno gdje god selektor poželi.

- Najviše mogu da doprinesem na poziciji krilnog igrača, koja mi je prirodna. Ali kada je reprezentacija u pitanju spreman sam na sve, da igram šta god je potrebno samo da tim od toga ima koristi. Najveći kvalitet ove ekipe ja zajedništvo, uz nesporan talenat koji posjeduje - zaključio je Vučićević.

Mladost će igrati u Prvoj ligi

Lazar Vučićević je drugu sezonu član Mladosti iz Lješkopolja, prije toga je igrao za Kom... Kako stvari stoje, naredne sezone će biti dio crnogorske elite, jer je Mladost veoma blizu da zaigra u Prvoj ligi, prvi put u istoriji.

- Ove sezone u Mladosti sve ide baš onako kako smo zacrtali. Plasman u Prvu ligu nam je primarni cilj, imamo 10 bodova više od najbližih pratilaca i vjerujem da smo na dobrom putu i da ga i ispunimo, bez obzira na poraz od Bokelja u prošlom kolu - rekao je Vučićević, koji je u posljednja tri kola dao isto toliko golova.

- Zadovoljan sam partijama, mada uvijek može bolje. Pokušaću da napredujem u nastavku sezone, dam što više golova i pomognem Mladosti da odbrani prvo mjesto - skroman je Vučićević.

Bonus video: