Paklena atmosfera, incidenti, protesti: Engleski mediji o tome šta čeka "gordi Albion" u Podgorici

List podsjeća da je prije šest godina, golman Džo Hart bio pogođen predmetima sa tribina, a da su navijači pljunuli Ešlija Kola, te da je bilo i navijačkih sukoba na ulicama
7112 pregleda 2 komentar(a)
Navijači Crne Gore na meču sa Rusijom 2015., Foto: Savo Prelević
Navijači Crne Gore na meču sa Rusijom 2015., Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.03.2019. 16:13h

Engleska se sprema za početak kvalifikacija za EURO i duel sa Češkom u petak, a pojedini mediji polako najavljuju i gostovanje u Podgorici, u ponedjeljak.

Tako "Dejli mejl" piše da su navijači Crne Gore, koje nazivaju "ozloglašenim ultrasima" najavili "paklenu dobrodošlicu" engleskom timu.

List podsjeća da je prije šest godina, golman Džo Hart bio pogođen predmetima sa tribina, a da su navijači pljunuli Ešlija Kola, te da je bilo i navijačkih sukoba na ulicama.

Dvije godine ranije, u meču kvalifikacija za EURO 2012, Fudbalski savez Crne Gore kažnjen 30 hiljada funti zbog ulaska publike na teren, nakon remija 2:2 u Podgorici.

"Dejli mejl" prenosi poziv sa Instagram profila "Crnogorska navijačka scena", u kome se navodi da se očekuje "paklena atmosfera, kao i svaki put kada dolazi Engleska dolazi".

List prenosi i podsjeća da je na stadionu u Podgorici bilo nereda i na meču sa Poljskom 2012. godine, kada su na teren upadale petarde, čak i stolice, kao i da je meč sa Rusijom u kvalifikacijama za EURO 2016 prekinut, jer je golman Akinfeev pogođen bakljom u glavu, a zatim još jedan ruski fudbaler novčićem koji je uletio sa tribina.

"Dejli mejl" navodi i da se utakmica igra u atmosferi anti-vladinih protesta, podsjećajući da su se demonstranti prošle subote okupili peti put tražeći ostavku predsjednika Mila Đukanovića i uzvikujući "Milo lopove".

I zbog toga se, piše "Dejli mejl", očekuje veliko prisustvo policije.

Samo 650 engleskih navijača dobilo je ulaznice za utakmicu u Podgorici, od 2.700 koliko ih je apliciralo za karte, navodi list.

Bonus video: