Irac, pa Englez: Rajs se izvinio zbog komentara kojima je veličao Irsku republikansku armiju

On je 2015. godine na Instagramu postavio status "Up the Ra", što je borbeni poklič IRA, te sa saigračima iz kadetske selekcije Irske, čiji je bio član, komentarisao da jedva čeka duele sa Englezima
2120 pregleda 3 komentar(a)
Deklan Rajs u dresu Irske
Deklan Rajs u dresu Irske
Ažurirano: 21.03.2019. 18:40h

Deklan Rajs, reprezentativac Engleske, izvinio se danas svima koje je uvrijedila njegova objava na društvenim mrežama, kojom je veličao Irsku republikansku armiju (IRA), paramilitarnu organizaciju koja se bori i propagira nezavisnost Irske od Ujedinjenog kraljevstva.

Rajs je, nedavno, promijenio državljanstvo i irsko zamijenio engleskim, a odmah je dobio poziv Gareta Sautgejta, nakon sjajnih igara u dresu Vest Hema.

Mladi, 20-godišnji fudbaler, odigrao je i tri utakmice za Republiku Irsku, ali prijateljske, pa mu je FIFA dozvolila da ubuduće nastupa za Englesku.

On je 2015. godine na Instagramu postavio status "Up the Ra", što je borbeni poklič IRA, te sa saigračima iz kadetske selekcije Irske, čiji je bio član, komentarisao da jedva čeka duele sa Englezima.

"Svjestan sam da moji traljavo izraženi komentar, koji sam postavio kao mladić, kruži društvenim mrežama. Shvatam da moji pokušaji da podržim saigrače iz tog vremena mogu da budu pogrešno interpretirani. Moje naivne riječi nisu političko mišljenje i ne predstavljaju mene kao ličnost. Iskreno se izvinjavam svima koje sam urvijedio", kazao je Rajs.

Očekuje se da će Rajs početi sjutrašnji meč sa Češkom, te da će igrati i u Podgorici protiv Crne Gore.

Bonus video: