"Sokoli" doletjeli sa Kipra i traže motiv za Tursku

“Turska ima kvalitetne pojedince, nije se plasirala na Svjetsko prvenstvo, sprema se za mnogo veće stvari i sigurno da će doći po pobjedu. I mi imamo naše ciljeve, očekujem dobru i zanimljivu utakmicu”, naglasio je vezista poljske Legije
2 komentar(a)
Crna Gora, trening, Foto: Filip Roganović
Crna Gora, trening, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.03.2018. 17:46h

Najbolji crnogorski fudbaleri vratili su se iz Nikozije, gdje su sinoć igrali bez golova sa Kiprom.

Nakon klasičnog prijateljskog meča, bez velikog takmičarskog naboja i rezultatskog pritiska, ni rezultat ni igra ne mogu da budu ni mjerilo kvaliteta, ni nagovještaj kako će crnogorski tim izgledati na jesen.

Razlika između kontrolnih i zvaničnih mečeva postala je, jednostavno, prevelika.

Treneri sigurno mogu da vide detalje, pregledom snimka, analizom situacija koje su se uvježbavale, a koje jesu ili nisu sprovedene, ali u modernom fudbalu je jasna podjela na utakmice koje imaju takmičarsku važnost i one u kojima su i greške, i slobodniji pristup obavezama dozvoljene...

“Svaka utakmica daje i dobre i loše stvari, takva je bila i ova sa Kiprom. Ne bih ulazio u detalje, ali je zaključak da je dobro što uskoro neće biti mnogo prijateljskih utakmica. To su specifični mečevi i potpuno sam saglasan da na njima nema agresivnosti, takmičarskog naboja... Ipak, momci su i protiv Kipra ozbiljno pristupili meču, uz sve te specifičnosti prijateljskih mečeva”, kazao je Aleksandar Janković, trener u Tumbakovićevom stručnom štabu.

Moguće da će u utorak biti za nijansu drugačije, jer Crna Gora igra kod kuće, a protivnik je izazovniji – na stadion pod Goricom dolazi Turska.

“Ponovo ćemo gledati da svi igrači budu na terenu, da nastavimo sa poslom koji smo počeli, a što se tiče rezultata – ne očekujemo ništa”, naglasio je Janković.

“Igramo kući, izazovna je utakmica, imaćemo motiv”, obećao je Marko Vešović.

“Turska ima kvalitetne pojedince, nije se plasirala na Svjetsko prvenstvo, sprema se za mnogo veće stvari i sigurno da će doći po pobjedu. I mi imamo naše ciljeve, očekujem dobru i zanimljivu utakmicu”, naglasio je vezista poljske Legije.

Ipak, najvažnije je, kako je naglasio Vešović, da se niko ne povredi...

“To je uvijek najvažnije. Kiprani su, recimo, na momente bili veoma grubi i prljavi, sudija ih nije sankcionisao, pa je najbitnije da smo se svi vratili zdravi, osim Bećiraja, koji ima povredu zgloba”, naglasio je Vešović.

Bonus video: