Bećiraj i Mugoša - Tumba kreće sa dvije „devetke”

Bećiraj i Mugoša do sada su samo dva puta igrali zajedno u reprezentaciji od prvog minuta, oba puta na domaćem terenu, oba puta kada Stevan Jovetić nije bio u stroju
2037 pregleda 1 komentar(a)
Stefan Mugoša sinoć na treningu u Sofiji, Foto: Filip Roganović
Stefan Mugoša sinoć na treningu u Sofiji, Foto: Filip Roganović

Mnogo fudbalera u crnogorskoj reprezentaciji nije standardno, ili nema dovoljnu minutažu u svojim klubovima, pa bi bio preveliki luksuz da igrač koji je u formi ostane na klupi.

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumaković stoga će najvjerovatnije Bugarima (večeras u 18) suprotstaviti tim sa dvije klasične devetke - Fatosom Bećirajem i Stefanom Mugošom.

Njih dvojica su najstandardniji u svojim klubovima od svih crnogorskih reprezentativaca - Bećiraj igra u životnoj formi, drugi je strijelac prvenstva Izraela, a mreže protivničkih klubova u Makabiju iz Netanje do nedavno je pogađao sedam utakmica zaredom.

Prvenstvo Južne Koreje, s druge strane, počelo je tek prije tri sedmice, ali je Mugoša samo nastavio tamo gdje je stao na kraju prošle sezone - u prva tri kola postigao je dva pogotka.

Bećiraj i Mugoša do sada su samo dva puta igrali zajedno u reprezentaciji od prvog minuta, oba puta na domaćem terenu, oba puta kada Stevan Jovetić nije bio u stroju - protiv Poljske marta 2017. i u novembru prošle godine protiv Rumunije u Ligi nacija.

Mugoša je bio najbolji strijelac našeg tima u tom takmičenju (tri gola), dok je Bećiraj treći najbolji strijelac u istoriji reprezentacije (devet pogodaka), iza Jovetića i Mirka Vučinića.

Napad je, dakle, najmanja briga, čak i sa povrijeđenim Jovetićem, šta je sa ostalim pozicijimama u timu?

Povreda Stefana Stavića ne ostavlja Tumbakoviću mnogo izbora u odbrani, pa bi ispred golmana Danijela Petkovićatrebalo da počne četvorka Filip Stojković (desni bek), Marko Simić i Žarko Tomašević (štoperi) i Marko Vešović (lijevi bek). Adam Marušić trebalo bi da zaigra naprijed, po desnoj strani.

U veznom redu, dilema je koji će igrać Partizana biti uz Nikolu Vukčevića - čini se da je Aleksanar Šćekić bliži da počne od Nebojša Kosovića.

Mirko Ivanić najrealnija je solucija za centralni dio veznog reda. Ako Marušić zaista zaigra na desnom krilu, a Bećiraj na lijevom, onda će Markom Janković i Vladimir Jovović čekati šansu sa klupe...

Bonus video: