Oružana pljačka, skandalozna i bizarna odluka: Svjetski i regionalni mediji o meču Bugarska - Crna Gora

B92 navodi da je sudija "izmislio penal za domaćina", dok "Blic" piše da su "Crnogorci debelo oštećeni" i da je Bugarskoj sviran "skandalozan penal"
14250 pregleda 3 komentar(a)
Engleski "The Sun" o meču u Sofiji
Engleski "The Sun" o meču u Sofiji

Regionalni i svjetski mediji prenose o skandaloznoj odluci sudije Rudija Bukea da dodijeli penal Bugarskoj i otme pobjedu Crnoj Gori u Sofiji na startu kvalifikacija za EURO 2020.

"Oružana pljačka u Sofiji! Crna Gora pokradena, Bugarima spas iz nepostojećeg penala", naslov je na srpskom "Mozzartsport".

Mozzarsport

B92 navodi da je sudija "izmislio penal za domaćina", dok "Blic" piše da su "Crnogorci debelo oštećeni" i da je Bugarskoj sviran "skandalozan penal".

Hrvatski "Index" je žestok:

"Crna Gora pokradena u Sofiji: Sudija Bugarima poklonio skandalozan penal i remi", dok "Kurir" ističe da su "Tumbini sokolovi žestoko oštećeni".

Index

Utakmicom u Sofiji se bave i engleski mediji.

Tiražni "San" piše da je "Crna Gora bijesna nakon bizarno dosuđenog kasnog penala", ali i prenosi poruke sa društvenih mreža.

Jedna od njih glasi da je to bila "kriminalna odluka", a druga da je riječ o jednoj od "najužasnijih sudijskih grešaka viđenih u posljednje vrijeme".

Bonus video: