Crna Gora poslala poruku upozorenja, Sautgejt: Težak izazov u žestokom ambijentu

Garet Sautgejt, čiji je tim sinoć deklasirao Češku 5:0 na Vembliju, kazao je nakon meča da njegovu ekipu u ponedjeljak čeka težak test u "žestokom ambijentu"
2998 pregleda 1 komentar(a)
Stefan Mugoša postiže gol za Crnu Goru, Foto: Reuters
Stefan Mugoša postiže gol za Crnu Goru, Foto: Reuters

Mala Crna Gora uputila je poruku upozorenja Engleskoj u petak veče remijem za pohvalu u duelu sa Bugarskom, piše izvještač "Dejli mejla" iz Sofije.

U izvještaju se navodi da će Garet Sautgejt "sa poštovanjem" pogledati kako je Stefan Mugoša golom "punim klase" doveo Crnu Goru u vođstvu, a konstatuje da je Bugarska izjednačila iz nepostojećeg penala.

"Bila je to noć u kojoj su 'hrabri sokoli', kako se naziva crnogorski tim, potpuno opravdao nadimak. Bez dva najbolja i najpoznatija igrača - eks-tandema Mančester sitija Stevana Jovetića i Stefana Savića, gosti su pokazali čvrstinu na terenu i u odbrani", navodi se u izvještaju.

Garet Sautgejt, čiji je tim sinoć deklasirao Češku 5:0 na Vembliju, kazao je nakon meča da njegovu ekipu u ponedjeljak čeka težak test u "žestokom ambijentu".

"Moramo da nađemo balans u svježini i kontinuitetu, na osnovu toga smo i koncipirali pripreme. Vidjećemo kako je to Crna Gora izgledala protiv Bugarske, kako bismo definitivno znali šta da očekujemo. Igrali smo sa njima dva puta u gostima i nismo ih pobijedili. Biće žestok ambijent i teško okruženje, potpuno drugačiji izazov od ovoga protiv Češke. I biće to veoma dobar test, jer moramo da se adaptiramo na različite situacije i da pokažemo kvalitet u različitim ambijentima", rekao je selektor Engleske.

U odnosu na tim koji je igrao protiv Češke, u ponedjeljak u Podgorici neće biti Erika Dajera, koji se povrijedio na utakmici.

Ranije su otpali Markus Rašford i Trent Aleksander-Arnold.

Bonus video: