G-14 ne podcjenjuje rivale, jaka odbrana vodi do titule

"Bila bi lažna skromnost da isključim svoju ekipu iz grupe favorita, jer smatram da imamo potencijala. Osim nas, pažnju nam je privukla ekipa Napoli iz Tivta. Gledali smo par mečeva, i kada su u punom sastavu ozbiljan su protivnik"
1087 pregleda 0 komentar(a)
Ekipa G-14, Foto: Minifudbal.me
Ekipa G-14, Foto: Minifudbal.me

Ekipa G-14 ligaški dio Podgoričke minifudbal lige pokušaće da završi među prva četiri tima grupe A.

Ističu da nema izrazitih favorita za osvajanje titule i da će se veliki broj ekipa boriti za trofej.

Predstavnik ekipe Dušan Magdelinić za sajt Podgoričke minifudbal lige je kazao da su zadovoljni do sada urađenim u sezoni.

U izuzetno izjednačenoj grupi A, ekipa G-14 zauzima četvrto mjesto i do kraja ligaškog dijela trudiće se da završi na prvom mjestu.

U dosadašnjem dijelu sezone ostvarili su 13 pobjeda, remi i četiri poraza, a do kraja ih još čekaju derbi sa SB Sabornog hrama (večeras u 20 časova) i dueli sa ekipama Restoran Mijović Bioče i Patras.

"Kada uzmemo u obzir da smo tokom dosadašnjeg dijela sezone često bili suočeni sa povredama bitnih igrača, možemo da kažemo da smo zadovoljni postignutim. Biti u vrhu tabele tokom cijele sezone u grupi za koju mislimo da je jača ove godine smatramo uspjehom, ali ostaje žal za propuštenim bodovima protiv ekipa gdje smo zasigurno očekivali tri boda. Sezonu smo otpočeli jako dobrom igrom, dosta su nam značili i turniri tokom ljeta. Kraj prvog dijela sezone igrali smo dosta toplo-hladno, ali polako se vraćamo na nivo koji se očekuje od nas", rekao je Magdelinić.

On je podsjetio da su i prošlu sezonu ligaški dio završili na prvom mjestu u paklenoj grupi.

"Ono što je malo razočaranje jeste da ne postoji nikakva nagrada za rezultate koji se prave tokom cijele godine. Po mom mišljenju i mišljenju mojih saigrača, to je mnogo teže od plej ofa gdje je presudna jedna utakmica. Ima ekipa koje završe u donjem dijelu tabele, a u plej ofu dolaze profesionalni igrači da se pravi rezultat. Smatram da treba da postoji neki vid nagrade za ligaški dio ili bar neko priznanje", ističe Magdelinić.

Naveo je i da svaka ekipa sa jakom odbranom može da osvoji titulu prvaka ili Kup.

"Primjer je ekipa Graničar prošle godine. Mislim da smo svi do sada naučili da nema pravila i da se ne smije podcijeniti nijedna ekipa. Bila bi lažna skromnost da isključim svoju ekipu iz grupe favorita, jer smatram da imamo potencijala. Osim nas, pažnju nam je privukla ekipa Napoli iz Tivta. Gledali smo par mečeva, i kada su u punom sastavu ozbiljan su protivnik i nepoznanica su podgoričkim ekipama. Drugi favorit su nam terminski protivnici, ekipa SB Saborni Hram".

Ekipa G-14 je aktivna i na društvenim mrežama.

"Sve je počelo sa Facebook stranicom 2015. godine koju je za nas napravila Maja Šćepanović. Ona je sa nama od osnivanja kluba, i podrška je kako na terenu tako i van njega, uz promovisanje naše ekipe na najbolji mogući način. Osnivač je PR-a. Od prošle godine, PR tim je "dodao gas" i uključio više aktivnosti na našoj FB, YouTube i Instagram stranici. Ni to nije slučajno, jer je PR od 2017. jači za još jednog člana, Blagotu Bagija Popovića. Oni su tome posvećeni i prate sve naše utakmice i većinu termina. Naš cilj je da se kroz ove akcije liga i naše utakmice što više proprate i da time širimo sportski duh i druženje", istakao je Magdelinić.

Bonus video: