Savić: Radije ću igrati sa ovim momcima, nego sa nekim prepotentnim Englezima

"Neki igrači koji su uspjeli u velikim klubovima ponašaju se kao kapiten Liverpula Džordan Henderson, koji je našem igraču nakon jednog povlačenja za dres rekao da će mu ga dati poslije utakmice. To je oholo i ružno i morao sam da mu skrenem pažnju da su dovoljno kvalitetni da ne moraju da se tako ponašaju", kazao je Savić
7257 pregleda 7 komentar(a)
Kapiten Crne Gore u duelu sa igračima Engleske, Foto: Filip Roganović
Kapiten Crne Gore u duelu sa igračima Engleske, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.03.2019. 00:54h

Više od ubjedljivog poraza Stefana Savića zaboljelo je ružno ponašanje veziste Engleske Džordana Hendersona, koji je omalovažavao jednog našeg igrača.

"Svi znamo da su mnogo veća reprezentacija od nas, ali se nekad osjećam ružno što se bavim ovim sportom. Neki igrači koji su uspjeli u velikim klubovima ponašaju se kao kapiten Liverpula Džordan Henderson, koji je našem igraču nakon jednog povlačenja za dres rekao da će mu ga dati poslije utakmice. To je oholo i ružno i morao sam da mu skrenem pažnju da su dovoljno kvalitetni da ne moraju da se tako ponašaju. Mislim da su shvatili tu poruku. Fudbal je lijepa igra i treba poštovati protivnika. Ponosni smo i uvijek bih volio da igram sa ovom ekipom, nego sa nekim prepotentnim igračima iz protivničkog tabora, kao što je to bio slučaj večeras", istakao je kapiten Crne Gore.

Naša reprezentacija nije mogla da parira mnogo jačem rivalu, ali je utisak da je rezultat na kraju bio previsok.

"Bilo je lijepo dok je trajalo, dok smo imali snage. Nosila nas je podrška sa tribina. I prva utakmica nas je dosta istošila i fizički i emotivno. Nažalost znate situaciju naših igrača u klubovima, da mnogi ne igraju i osjetilo se fizičkim padom u nastavku i na kraju previsokim rezultatom", izjavio je Savić.

Stub odbrane "sokolova" i dalje vjeruje u plasman na Evropsko prvenstvo. Naša selekcija će 7. juna ugostiti Kosovo, a tri dana kasnije gostuje Češkoj.

"Ne predajemo se. Od starta smo znali da je Engleska favorit. Treba dići glavu. Treba da dođemo spremni na utakmice sa Kosovom i Češkom, koje su krucijalne u ovim kvalifikacijama".

Štoper Atletiko Madrida je poslije pauze zbog povrede rizikovao i večeras pokušao da pomogne saigračima.

"Jedva sam izdržao utakmicu. Bukvalno sam izašao na teren, iako nisam trenirao 15 dana. Bog me pogledao pa se nisam povrijedio, sve je prošlo kako treba", kazao je Savić.

Bonus video: