Napoli Tivat – ljubav prema minifudbalu nema limita

Ušli smo, svjesno, u nepoznato, drugačiji stil igre u odnosu na ekipe sa primorja, prilagođavanje, tako da svaka stepenica više u plej ofu će za nas biti uspjeh
900 pregleda 0 komentar(a)
Ekipa Napoli Tivat, Foto: Minifudbal.me
Ekipa Napoli Tivat, Foto: Minifudbal.me

Ljubav prema minifudbalu nema limita, a to najbolje potvrđuje ekipa Napoli Tivat koja se od ove sezone takmiči u Podgoričkoj minifudbal ligi.

Razlog da se priključe učešću u ligi je, kako je istakao predstavnik ekipe, Joško Lukšić, fantastična organizacija uz veliki broj odličnih ekipa.

“Moram naglasiti da nijednog trenutka se nismo osjećali inferiorno u odnosu na druge ekipe koje se godinama takmiče u ligi. Oganizacija Podgoričke lige mini fudbala daleko je najbolja u regionu, a među vodećima u Evropi, što mogu iz iskustva da tvrdim. Ni najmanja sitnica se ne propušta,što je veliki stimulans pogotovo za mlađe igrače”, rekao je Lukšić.

Iako ekipu čine igrači iz Tivta, Herceg Novog, Kotora, još se nije dogodilo da se Napoli ne pojavia na zakazani meč.

“Lagao bih kada bi rekao da nam ne predstavlja veliki napor organizacija putovanja i skupljanje igrača. Naš igrački kadar sačinjavaju momci iz Herceg Novog,Kotora i Tivta,tako da nam najveći problem predstavlja izostanak sa posla, a donekle i povrede, tako da smo bar pola utakmica igrali sa 6 igrača (bez zamjene). Za momke iz Herceg Novog je pogotovo naporno da dolaze na utakmice jer njihov dolazak/povratak kući preko trajekta traje od šest do sedam sati,a vjerujte mi oni su najredovniji”.

Joško Lukšić

Rezultatima u prvoj godini takmičenja su zadovoljni.

“Ekipa je doživjela značajne kadrovske promjene, a u finišu su nam se počeli vraćati, nakon ozbiljnih operacija, nekadašnji nosioci igre. Ušli smo, svjesno, u nepoznato, drugačiji stil igre u odnosu na ekipe sa primorja, prilagođavanje, tako da svaka stepenica više u plej ofu će za nas biti uspjeh. Ovo je za nas test sezona. Moram naglasiti da ova ekipa ne igra zajedno termine. Jasno vam je iz gore navedenog zašto je tako, nego se skupljamo samo za utakmice, što će se nadam se, promjeniti za sledeću sezonu”.

Lukšić nije mogao da izdvoji favorite za osvajanje titule i istakao da se nijedna ekipa ne smije podcjeniti i da sve odlučuje jedna utakmica i jedan loš/dobar dan.

On se zahvalio i predsjedniku Udruženja Minifudbal Crna Gora Nebojši Kraljeviću što je, kako je kazao, vjerovao u ekipu Napoli Tivat.

“Rizikovao je sa ekipom koja nije iz Podgorice da će redovno dolaziti na utakmice. Možda ovo bude neka vizija za budućnost – Prva crnogorska minifudbal liga”, zaključio je Lukšić.

Bonus video: