Ruski fudbaler kažnjen zbog rasističkih komentara

- U izjavi sam izrazio striktno lično mišljenje da bih volio da u nacionalnom dresu vidim fudbalere koji su rođeni i odrastali u našoj državi, to je sve. Moja namjera nije bila da uvrijedim ikoga, istakao je Pavel Pogrebnjak
712 pregleda 1 komentar(a)
Pavel Pogrebnjak, Foto: Sportbuzzer.de
Pavel Pogrebnjak, Foto: Sportbuzzer.de
Ažurirano: 26.03.2019. 19:26h

Bivši ruski reprezentativac, Pavel Pogrebnjak, kažnjen je novčanom kaznom od približno 3500 eura zbog komentara da je "smiješno" imati tamnopute igrače u nacionalnom timu Rusije.

Napadač Ural Jekaterinburga zadobio bi suspenziju do kraja sezone da je bio oštriji u primjedbama.

Pogrebnjak je kazao da se protivi nedavnom trendu da stranci dobijaju ruske pasoše kako bi igrali za nacionalni tim. On je za primjer naveo dvojac Brazilaca - Marija Fernandeša iz CSKA Moskve i Ariklenesa da Silve Fereire, poznatijeg kao Ari, iz Krasnodara.

- Ne vidim poentu svega ovoga. Ne razumijem zašto je Ari dobio ruski pasoš. Smiješno je kada tamnoputi igrač predstavlja Rusiju. - prokomentarisao je 35-godišnji Pogrebnjak i dodao:

- Mario Fernandeš je vrhunski igrač. Ali imamo Igora Smolnikova na njegovoj poziciji. Možemo da igramo bez stranaca.

Pogrebnjak je za Rusiju odigrao 33 meča, a kasnije je izjavio da nije imao ništa protiv tamnoputih igrača. Bivši igrač Redinga i Fulama se neće žaliti na odluku i uputio je izvinjenje zbog izjave.

- U izjavi sam izrazio striktno lično mišljenje da bih volio da u nacionalnom dresu vidim fudbalere koji su rođeni i odrastali u našoj državi, to je sve. Moja namjera nije bila da uvrijedim ikoga. - istakao je Pogrebnjak.

Bonus video: