Ministarstvo sporta i mladih: Crna Gora nema opravdanja i razumijevanja za rasizam

"Kao bivši sportista i sada kao ministar poručujem stranoj javnosti da u mojoj zemlji nikada nije bilo i neće biti utemeljenja za rasizam, šovinizam i nacionalizam", rekao je ministar Nikola Janović
5551 pregleda 8 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Zoran Đurić
Nikola Janović, Foto: Zoran Đurić

Nakon duela Crna Gora - Engleska i optužbi za rasizam oglasilo se i crnogorsko Ministarstvo sporta i mladih.

"Ako je grupa pojedinaca zaista poslala nedolične poruke - to najoštrije osuđujem u ime Vlade i Ministarstva sporta i mladih i poručujem da za to u Crnoj Gori nema i ne može biti ni opravdanja ni razumijevanja. Kao bivši sportista i sada kao ministar poručujem stranoj javnosti da u mojoj zemlji nikada nije bilo i neće biti utemeljenja za rasizam, šovinizam i nacionalizam", rekao je ministar Nikola Janović i dodao:

"Naši klubovi i naše reprezentacije, vlada, naši gradovi i sela i naše porodice su tvrđave bogatstva naše različitosti. Duh moje zemlje pokazala je karnevalska atmosfera u kojoj su i ovu utakmicu i prethodne mečeve na ulicama našeg glavnog grada zajedno iščekivali i domaći i strani navijači, aplaudiranje himni i igračima gostujućeg tima čak i kada daju golove. I zajedničko veselje nakon utakmice bez najmanjeg incidenta", poručio je Janović.

Bonus video: