Rekorder Kvaljarela: Uspomene za čitav život, hvala saigračima

Sa 36 godina i 54 dana srušio je rekord Kristijana Panućija
1288 pregleda 0 komentar(a)
Fabio Kvaljarela, Foto: Reuters
Fabio Kvaljarela, Foto: Reuters

Italija je sinoć u kvalifikacijama za Euro 2020 savladala Lihtenštajn 6:0, a dva gola je postigao legendarni Fabio Kvaljiarela. On je tako postao najstariji igrač u istoriji italijanske reprezentacije koji je postigao pogodak.

Sa 36 godina i 54 dana srušio je rekord Kristijana Panućija.

Napadač Sampdorije igra fenomenalno. Prvi je strijelac Serie A s 21 golom, dva više od Kristijana Ronalda i Kšištofa Pjonteka.

"Imam 36 godina, ali ne osjećam se tako. Bila je ovo predivna noć s dva divna gola. Dugo nijesam igrao za reprezentaciju i odličan je osjećaj vratiti se. Srećan sam, fizički se odlično osjećam. Takođe, osjećam mirnoću, treniram stalno, što je najvažnije", rekao je Kvaljarela.

Zahvalio je selektoru Robertu Manćiniju koji ga je nakon gotovo deset godina vratio u reprezentaciju.

"Zahvaljujem Manćiniju jer mi je dao šansu. Takođe, hvala Žoržinju i Bonućiju, koji su tražili da baš ja pucam penal. Mislio sam da će šutirati neko od njih, ali su mi rekli da je ovo moja noć.''

Kvaljarela je ispraćen ovacijama italijanskih navijača.

"Ovo su uspomene koje ću uvijek nositi sa sobom. Divno je bilo vidjeti taj aplauz. Mi smo Italija, ovo je fudbal kakav bi trebalo da igramo. Na čelu smo grupe i ovo je ekipa koja samo može da raste", zaključio je Kvaljarela.

Bonus video: