Pobjeda za Enrikea i najgori dan u karijeri: Zavjet ćutanja u timu Španije

"Marka" piše da je Enrikea zadeslila teška porodična drama i da je on u pratnji psihologa napustio ekipu
4306 pregleda 0 komentar(a)
Luis Enrike, Foto: Reuters
Luis Enrike, Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Španije, savladala je sinoć Maltu u drugom kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2:0, a na klupi nije bilo Luisa Enrikea.

Kako je saopšteno iz FS Španije u pitanju su porodični problemi.

"Potvrđujemo odsustvo našeg selektora Luisa Enrikea sa utakmice, zbog porodičnih razloga. Molimo za diskreciju i za poštovanje njegove privatnosti. Ekipu će voditi asistent Roberto Moreno", napisali su iz FS Španije juče na Tviteru.

Ipak, "Marka" danas piše da je velika misterija vladala u i oko tima, a da su igrači Enrikeu prilikom njegovog odlaska dali zavjet ćutanja. Ovaj list piše da je Enrikea zadeslila teška porodična drama i da je on u pratnji psihologa napustio ekipu.

Uoči meča sa Maltom oglasio se i Serhio Ramos.

"Mister, veoma nam je žao zbog vijesti. Nadamo se da će sve proći najbolje moguće. Znaš da je tim uz tebe do smrti i danas ćemo ostvariti dobru pobjedu. Porodica je svetinja. Pobijedićemo za tebe. Šaljemo ti snagu i ohrabrenje. Veliki zagrljaj", napisao je Ramos.

Španci su na Malti slavili golovima Morate.

"Imali smo veliki motiv da pobijedimo, čak i veći nego inače zbog čitave situacije. Željeli smo da mu to poklonimo. Imamo mnogo razloga da budemo zahvalni Enrikeu i pružamo mu punu podršku", izjavio je Morata.

Poslije meča oglasio se i Enrikeov asistent, Roberto Moreno.

"Ovo je najgori dan u mojoj karijeri. Pokušali smo da uradimo sve kako treba i Enrike je u našim mislima sve vrijeme. Ljudi mi čestitaju, ali ovo nije nešto na čemu treba da se čestita. Ovo je samo situacija koja nije trebalo da se dogodi. Poznajući Luisa Enrikea, znali smo da moramo da budemo profesionalci i da uradimo sve da kako treba u ovom meču. Ja danas nijesam bio Robert Moreno, bio sam predstavnik Luisa Enrikea", rekao je Moreno.

Bonus video: