Vijera: Zbog Fabregasa sam otišao iz Arsenala

Francuz je za Arsenal igrao u periodu od 1996-2005, za to vrijeme upisao 279 nastupa i postigao 29 golova. Sa "tobdžijama" je osvojio tri Premijer lige i pet trofeja u FA kupu
1024 pregleda 0 komentar(a)
Patrik Vijera i Sesk Fabregas dok su bili saigrači u Arsenalu, Foto: Goal.com
Patrik Vijera i Sesk Fabregas dok su bili saigrači u Arsenalu, Foto: Goal.com

Patrik Vijera krivi Seska Fabregasa za odlazak iz Arsenala, tvrdi vezni igrač Monaka.

Fabregas je debitovao za "tobdžije" kao 16-godišnjak 2003. godine.

Postao je najmlađi strijelac u istoriji kluba kada je postigao pogodak na "Hajburiju" u pobjedi nad Vulvsom u Liga kupu od 5:1 decembra iste godine i ustalio se u startnoj postavi.

Tadašnji kapiten, Patrik Vijera, napustio je klub na kraju sezone 2004/05, a u posljednjem meču u dresu londonskog kluba realizovao je penal za pobjedu u finalu FA kupa protiv Mančester junajteda, da bi se već sljedećeg mjeseca pridružio Juventusu.

Trener Nice i Sesk Fabregas sastali su se krajem januara u francuskoj Ligi 1, u meču između Nice i Monaka koji je završen bez pobjednika - 1:1.

- Bila je to simpatična scena. Sreo sam Patrika Vijeru u svlačionici prije utakmice. Bio je u društvu predsjednika Nice i rekao mu dok je gledao u mene: "Predsjedniče, ovo je momak koji me je natjerao da napustim Arsenal." - kazao je Fabregas.

Francuz je za Arsenal igrao u periodu od 1996-2005, za to vrijeme upisao 279 nastupa i postigao 29 golova. Sa "tobdžijama" je osvojio tri Premijer lige i pet trofeja u FA kupu.

Bonus video: