PODGORIČKA MINIFUDBAL LIGA

Pretplaćeni na trofeje - Pljevlja 04 ne bježe od uloge favorita

Vladimir Milošević ističe da je najveća snaga ekipe Pljevlja 04, pored nesumnjivih fudbalskih kvaliteta, zajedništvo i druženje van terena
1140 pregleda 0 komentar(a)
Ekipa Pljevlja 04, Foto: Privatna arhiva
Ekipa Pljevlja 04, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.03.2019. 12:52h

Cilj ekipe Pljevlja 04 svake sezone u Podgoričkoj minifudbal ligi je isti - osvojiti što više trofeja, poručio je predstavnik ekipe Vladimir Milošević.

Član najtrofejnijeg minifudbal kluba kaže da poštuju sve protivnike, ali da im je cilj svake sezone najviši plasman.

"Ne bježimo od uloge favorita u ligi. Moramo biti zadovoljni dosadašnjim rezultatima jer smo najtrofejnija ekipa Minifudbal lige od njenog osnivanja. Tri puta smo bili šampioni, jednom izgubili finale, dva puta smo osvojili Kup i tri puta Superkup i to su rezultati na koji smo više nego ponosni. Najuspešnija sezona je 2016/17 u kojoj smo osvojili prvenstvo, Kup i Superkup", rekao je Milošević za sajt Podgoričke minifudbal lige.

Dodaje da ostaje žal što nisu osvojili titulu i prošle sezone, gdje ih je eliminisao aktueli prvak, ekipa Graničar.

Pljevlja 04 osnovana su 2004. godine, a Milošević podsjeća da je sve počelo od ideje dr Milanka Damjanović, koji je osnivanjem ekipe objedinio druženje van terena i ljubav prema minifudbalu.

"U tom periodu je počela ekspanzija izgradnje terena za mali fudbal sa vještačkom travom u Podgorici, pa smo se redovno okupljali i igrali popularne termine, a u isto vrijeme se uglavnom bavili futsalom. Nakon što se nakon par godina ekipi priključio Darko Daka Bojanović, u to vrijeme najbolji igrač futsala u Crnoj Gori, postali smo respektabilan konkurent na turnirima širom zemlje, na kojima smo uz par pojačanja uglavnom igrali završnicu ili osvajali pehare. Na taj način smo postali i prepoznatljiv "brend" u Crnoj Gori u okvirima malog fudbala. Nakon popularizacije minifudbala, počelo je i prvo takmičenje, liga mini fudbala 2011. godine, koju smo dominantno osvojili i na taj način zaokružili jednu lijepu fudbalsku priču".

Pljevlja 04 trenutno dijele drugu poziciju u uzbudljivoj grupi A, a do kraja ligaškog dijela očekuju ih još dueli sa ekipom Rarovac/Batara i trenutnim liderom AKMF Stupovi.

Duel sa AKMF Stupovi će vjerovatno i odlučiti ko će na kraju osvojiti prvo mjesto u grupi.

"Što se tekuće sezone tiče, još uvijek je rano za prognozu, iako se polako kristališu stvari vezane za glavne favorite i učesnike plej ofa. Malo smo sporije ušli u sezonu, ali polako ulazimo u formu i spremamo se za završnicu lige i kupa. Trenutno nas od forme više brine veliki broj povreda, jer skoro da nijedan meč do sada nijesmo odigrali u punom sastavu. Alibi svakako ne tražimo, cilj je uvijek isti, a to je osvajanje nekog od trofeja".

Kao favorite za trofej ističe ekipe SB Sabornog hrama, G-14, AKMF Stupovi, Podgorica 2014, i Akapulko

"Po mom ukusu je i ekipa Aqua Bianca veterani, a kao potencijalno iznenađenje u plej ofu tipujem na Kutjevo".

Milošević ističe da je najveća snaga ekipe, pored nesumnjivih fudbalskih kvaliteta, zajedništvo i druženje van terena.

"Zahvalnost za sve to ide Damjanović, bez koga ova lijepa sportska priča ne bi ni postojala. U vođenju ekipe mu pomažu Nenad Perović, Dragan Krsmanović i Dragan Damjanović, a zamisli u djelo prenose Dragoljub Despotović i Igor Miranović na golu, Jagoš Pupović, Zoran Kovač, Milorad Radojičić, Darko Bojanović, Radovan Bojanović, Ilija Bojanović, Miloš Ćetković, Novak Ćetković, Mirko Radulović i ja kao igrači".

Pohvalio je i organizatore Minifudbal lige Crne Gore .

Milošević je bio dio minifudbal reprezentacije Crne Gore koja je na Evropskom prvenstvu u Moldaviji 2012. godine osvojila drugo mjesto.

Preporučujemo za Vas