Nikola Vučević se pita na Floridi

Orlando na krilima crnogorskog centra stigao do zone plasmana u plej-of, gdje nije bio od 2012.
1457 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: USA Today
Nikola Vučević, Foto: USA Today
Ažurirano: 28.03.2019. 13:16h

Orlando je u zoni plej-ofa nakon pobjede u Majamiju u derbiju Floride, a Nikola Vučević je u novom trijumfu “magičnih” opet bio ključna figura.

Njegov tim je u “Amerikan erlajns centru” slavio 104:99, pa je Orlando preuzeo osmo mjesto od “vreline”, sa pobjedom i utakmicom više - ima skor 37-38. Nije daleko ni sedmoplasirani Detroit - 37-37...

Bila je to šesta pobjeda zaredom ekipe Stiva Kliforda, u kojoj je crnogorski centar učestvovao sa 24 poena, 16 skokova i pet asistencija.

- Serija od šest pobjeda je veoma bitna kada ste u borbi za plej-of. Takav niz nam daje veliku prednost - rekao je Vučević.

Iz igre je šutirao 18-10, na terenu je proveo 34 minuta, a već na poluvremenu je pored svog imena imao 18 koševa.

- Ima još dosta da se igra, samo je potrebno da nastavimo u ovom ritmu. Situacija je takva da jedna pobjeda mijenja dosta toga, baš kao i poraz, zato moramo da se potrudimo da zadržimo ovaj momentum - jasan je Vučević nakon meča u kojem je njegov tim jurio i minus 17.

Niz od šest trijumfa Orlando nije imao već osam godina, a u doigravanju nije zaigrao od 2012. Svi u Orlandu vjeruju da je došlo vrijeme za plej-of.

- Kada je odbrana na nivou koji se traži, onda ne postoji ekipa u ligi koju ne možemo da savladamo. Znamo da nismo tim koji napadom pobjeđuje, sve kreće od defanzive - istakao je Francuz Evan Furnije, koji je imao 11 pogodaka.

Petorica igrača Orlanda imala su dvocifren učinak, a Vučević je stigao do 55. dabl-dabla u sezoni u kojoj u prosjeku bilježi 20,8 poena, 12,1 uhvaćenu loptu i 3,9 asistencija.

- Ovo je period sezone kada je svaka lopta važna i može da presudi. Počeli smo sporo protiv Majamija, ali srećom smo na vrijeme počeli da igramo - dodao je Vučević.

Da je Kliford “zategao” tim kako želi govori i to da Orlando već 28 utakmica počinje meč s istom petorkom i taj niz traje još od 23. januara.

5 trijumfa zaredom ima Orlando kod kuće - pobjeđivao je Klivlend, Atlantu, Nju Orleans, Memfis i Filadelfiju. To je prvi put u 30-godišnjoj istoriji franšize da su “magični” slavili pet puta u nizu u svom “Emvej centru”

55. dabl-dabl u sezoni upisao je Nikola Vučević protiv Majamija u noći između utorka i srijede. Najviše poena naš centar je dao LA Lejkersima (36), a najveći broj skokova upisao je protiv LA Klipersa - 24

Bonus video: