Aleks Ferguson me nagovorio da budem trener: Savo Milošević predstavljen u Partizanu

Milošević je sa Partizanom potpisao ugovor na godinu i tri mjeseca
2952 pregleda 0 komentar(a)
Savo Milošević na predstavljanju, Foto: Partizan.rs
Savo Milošević na predstavljanju, Foto: Partizan.rs

Novi trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da zna sa kakvim će se problemima suočiti, ali da ima ogromnu energiju i želju da proba da promeni stvari, da crno-bijele vrati na mesto koje im pripada.

"Moram da zahvalim ljudima u klubu na ukazanom povjerenju. Ja sam uvijek bio oko Partizana, uvijek sam bio uz Partizan. Kada sam sa 16 godina došao u ovaj klub nikad nisam iz njega otišao, niti će se to desiti dok sam živ. Ja sam sudbinski vezan za ovaj klub", rekao je Milošević na predstavljanju.

Milošević je sa Partizanom potpisao ugovor na godinu i tri mjeseca.

"To što ću sad biti u prilici da direktno radim za Partizan za mene je velika čast i priviliegija, ali i odgovornost upravo zbog te velike ljubavi koje ja imam za ovaj klub. Osjećam se fenomenalno, ali istovremeno znam sa čime ćemo se suočiti i kakve problemi su pred nama, ali imam ogromnu energiju, želju i volju da probamo da malo promijenimo stvari", rekao je Milošević.

Milošević je istakao da je tačno da je ranije govorio da nikada neće biti trener, ali da se sve promijhenilo pre četiri godine.

"To se promijenilo pre nepunih pet godina kada sam počeo da radim u UEFA, gdje sam radio sa najvećim evropskim stručnjacima kao analitičar. Radio sam EP u Francuskoj 12 utakmica, predsjednik te komisije je Aleks Ferguson i upravo je on bio jedan od tih ljudi koji su govorili da treba da razmislim da budem trener", rekao je Milošević, koji je bio dio stručnog štaba reprezentacije Crne Gore 2011. i 2012. godine, kada je selektor bio Branko Brnović.

Milošević je naslijedio Zorana Mirkovića, koji je bio saradnik Ljubiše Tumbakovića u našoj selekciji.

Bonus video: