Poketino: Moramo da pružimo podršku Rouzu i Sterlingu; Klop: To je užasno

Menadžer Totenhema pričao o velikom duelu sa „Enfildu”, otvaranju novog stadiona njegovog kluba, ali je važna tema bio i događaj pod Goricom
3508 pregleda 5 komentar(a)
Maurisio Poketino, Foto: Reuters
Maurisio Poketino, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.03.2019. 16:44h

Najveći problem engleskog fudbala je Crna Gora.

To bi se moglo zaključiti po neviđenoj pompi koja je stvorena nakon ispada nekoliko neodgovornih navijača u Podgorici, koji su majmunskim kricima provocirali reprezentativce Gordog Albiona Danija Rouza, Rahima Sterlinga i Kaluma Hadson-Odoija.

Na pres konferenciji pred derbi sa Liverpulom, menadžer Totenhema Maurisio Poketino je pričao o velikom duelu sa „Enfildu”, otvaranju novog stadiona njegovog kluba (rekao da je najbolji na svijetu), ali je važna tema bio i rasizam u Podgorici.

„Želimo da pružimo podršku ne samo Daniju, nego i Sterlingu. Moramo da se borimo protiv ovakvih stvari, moramo da se borimo da zaustavimo ovo u 2019. godini. Ovo su scene koje ne želimo da gledamo i mislim da je na nama da uradimo sve što možemo kako se to ne bi ponavljalo. Moramo. Niko ne zaslužuje da bude maltertiran i da se osjeća kao Dani. Važno je da znamo da je on veoma razočaran i frustriran i zapravo bi trebalo da se svi tako osjećamo”, rekao je argentinski stručnjak.

Komentar je imao i Jirgen Klop, trener Liverpula.

"Teško mi je da razumijem situaciju u kojoj su Rahim ili Rouz, ili neki drugi igrač, jer nisam osjetio tako nešto. To je užasno i ne smije da se ignoriše. Možda bi rješenje bilo da se utakmica zaustavi na deset minuta, ali to bi trebalo da je odluka sudija. Što se tiče napuštanja terena - ako cijela tribina vrijeđa, za to sam, 100 posto. Ali, to je prejaka odluka zbog nekoliko idiota", kazao je Klop.

Bonus video: