Sportska stvarnost: Polimlju novac iz budžeta, tek, na isteku sezone

Novac predviđen za sporske klubove u opštinskom budžetu i donacije FSCG preko Udruženja klubiova jedini su stalni izvor prihoda jedinog kluba u Murini. Uplata iz budžeta dolazi na kraju lige
1059 pregleda 0 komentar(a)
Da li kraj vremenima razumijevanja i radovanja rezultatu - FK Polimlje
Da li kraj vremenima razumijevanja i radovanja rezultatu - FK Polimlje

Sport je dostupan svima bez obzira na uzrast, fizičku sposobnost, invaliditet, nacionalnu ili etničku pripadnost, pripadnost rasi ili vjeroispovjesti, pol, jezik, društveno porijeklo, političko opredjeljenje, imovno stanje i drugo lično svojstvo. Stoji u članu 3 Zakona o sportu. A da li je baš tako?

Jedini sportski klub u MZ Murino, ali i susjednoj MZ Velika je 85 godina star fudbalski klub Polimlje, kojem prijeti istupanje iz Lige sjeverne fudbalske regije. - Polimlje na računu nema ni cent. Osnovni problem je u rokovima dospijeća uplate klubu iz SO Plav, jer ona budžet za sportske klubove planira krajem aprila ili početkom maja, kada se završava sezona. Ranijih godina smo u Opštini nailazili na maksimalno razumijevanje i uz entuzijazam, volontiranje i amaterski angažman fudbalera, uspijevali smo da budemo aktivan učesnik u ligama u kojima se klub takmičio. U razgovoru sa sadašnjim rukovodstvom Opštine, uz naše argumentovano objašnjenje o dosadašnjim načinima finansiranja za proljećni dio prvenstva, nismo naišli na razumijevanje za rješavanje problema, kako bi se naši igrači mogli nadmetati protiv ekipa iz Pljevalja, Rožaja, Berana, Mojkovca... - saopštili su iz uprave kluba osnovanog 1934. godine. Polimlje je zvjezdane trenutke bilježilo sredinom 90-ih godina, kada je klub iz male mjesne zajednice bio daleko ispred bjelopoljskog Jedinstva, koji je klub treće po veličini crnogorske opštine. Iako iz najmanjeg mjesta u ligi, Polimlje je, kao prvak, od nezavisnosti par puta igralo baraž za Drugu ligu i bilo odskočna daska za napredak i za igrače prvotimaca "hrabrih sokola".

- Start proljećnog dijela 24. marta uspjeli smo da počnemo pozajmicom NVO “Nikada vas nećemo zaboraviti”, koja organizuje jedan od najboljih i najmasovnijih, a sigurno najposjećenijih večernjih turnira u futsalu. Vode je bivši igrači kluba, i osim turnira “Nikada vas nećemo zavoraviti” i “Vaskršnjeg turnira” na terenima Memorijalnog sportskog centra, treninzi i utakmice Polimlja su jedino mjesto okupljanja sportista i omladine ovog kraja. Problem je što sada u MZ Murino nema privrednih društava koja bi pomogla klubu, a na novac iz Opštine, ako ne dođe do nekog kompromisa, ne možemo računati u potrebnom roku, i zato apelujemo na nadležne državne organe, prijatelje sporta i bivše članove i navijače kluba da pomognu u skladu sa mogućnostima. Naš problem je što planirani novac treba d adobiuejmo na kraju takmičenja - apelovali su iz UO Polimlja.

Uprava Polimlja bi bila zahvalna navijačima, prijateljima kluba, bivšim igračima i fudbalskim zaljubljenicima na donacijama, simboličnim ulatamna na žiro račuin, kojima bi klub regularno završio sezonu: FK Polimlje - CKB 510-4871-33 P.I.B.02026902.

Bonus video: