Hof se igrao sa Bajerom, Bilbao osmi, Lion za Ligu šampiona

Išak Belfodil bio na pragu het-trika, ali je Andrej Kramarić sa gol-linije ugurao loptu koja je već ulazila u mrežu
2229 pregleda 0 komentar(a)
Uništili tim iz Leverkuzena: Andrej Kramarić i Išak Belfodil, Foto: Twitter.com/tsghoffenheim
Uništili tim iz Leverkuzena: Andrej Kramarić i Išak Belfodil, Foto: Twitter.com/tsghoffenheim

Petak veče je postao zanimljiv u „ligama petice“, a večeras je najvažniju pobjedu ostvario Hofenhajm.

Julijan Nagelsman na ljeto preuzima Lajpcig, ali se trudi da sa Hofom stigne do Lige Evrope i večeras je napravio veliki korak ka cilju, pobjedom nad direktnim konkurentom Bajerom (4:1).

Išak Belfodil je bio centralna ličnost derbija Bundeslige, jer je pogađao u 10. i 61. minutu, a Andrej Kramarić mu je pokvario het-trik, jer je u 79. minutu sa gol-linije ubacio loptu koja je već ulazila u mrežu.

Alžircu koji je svojevremeno igrao i za Lion, Bolonju, Parmu, Inter, Standard iz Liježa i Verder je zbog ofsajda opravdano poništen i pogodak u 33. minutu.

Gol za „farmaceute“ je dao Kevin Foland nakon sjajne asistencije Julijana Branta u 16. minutu, a za 2:1 je autogol dao Sven Bender nakon šuta Nadima Amirija.

Lion se učvrstio na 3. mjestu Lige 1 pobjedom na gostovanju Renu (1:0). Jedini gol je dao Martan Terije u 86. minutu, nakon odlične akcije cijelog tima i dodavanja Lea Diboe.

Kaljari je na gostovanju budućem članu Serije B, Kjevu, slavio 3:0 (golovi Fabija Pizakanea u 16, Žoaoa Pedra u 33. i Artura Jonice u 43. minutu) napravio ogroman korak ka opstanku, a Atletik Bilbao je preuzeo 8. mjesto u Primeri.

Baskijci su gubili na gostovanju Đironi od 37. minuta i 17. gola Urugvajca Kristijana Stuanija ove sezone, ali su u nastavku preokrenuli Injaki Vilijams u 51. i Raul Garsija u 59.

Bonus video: