Sutjeska u Grblju najavljuje veliki derbi

Danas svi mečevi 26. kola Telekom 1. CFL
881 pregleda 0 komentar(a)
Danas u Radanovićima, u srijedu protiv Budućnosti: Marko Ćetković (Sutjeska), Foto: Boris Pejović
Danas u Radanovićima, u srijedu protiv Budućnosti: Marko Ćetković (Sutjeska), Foto: Boris Pejović

Nakon 14 dana pauze nastavlja se Telekom 1. Crnogorska fudbalska liga, a sve utakmice 26. kola na programu su danas.

Lider Sutjeska gostuje timu koji joj je “pomogao” u prošlom kolu da ode na mini-pauzu sa sedam bodova prednosti - Grbljani su tada zustavili Budućnost (1:1), a danas će pokušati da sruše još jednog favorita, jer su nedavno u Radanovićima savladali i OFK Titograd.

- Idemo utakmicu po utakmicu, imamo lijepu prednost na tabeli i skoncentrisani smo na naše utakmice, ne gledamo šta rade konkurenti - poručuje Marko Ćetković, vezista Sutjeske.

Lider će pobjedom pokušati da napravi najbolju moguću uvertiru za veliki derbi potiv Budućnosti, koji se igra u srijedu kraj Bistrice.

- Očekuje nas 90 minuta rovovske borbe, na terenu i protiv time gdje nije lako zabilježiti pobjedu, ali naš cilj su tri boda - dodaje Ćetković.

Budućnost pod Goricom dočekuje Rudar i želi da se vrati pobjedama, nakon prekida sjajne serije u Grblju u prošlom kolu.

- Zatvorili smo tu stranicu, tih pet mečeva koje smo odigrali odlično, i taj meč sa Grbljem gdje nismo bili na nivou, ali smo i pored toga mogli da pobijedimo. Okrećemo se onom što dolazi, moja želja je da vratimo publiku na stadion, vidjeli smo da su i protiv Grblja došli u velikom broju - poručio je trener Budućnosti Branko Brnović.

Rudar je zimus značajno podmladio tim, ali i pored toga igra dobro na proljeće - izabranici Nenada Vukčevića izgubili su samo jedan od proljećnih šest mečeva, i to posljednji, u Petrovcu, kada su veći dio meča imali igrača manje.

Zeta je na Trešnjici veliki favoriti protiv Mornara, OFK Titograd na Starom aerodromu protiv Lovćena, takođe, dok će Iskra u Danilovgradu protiv četvrtoplasiranog Petrovca probati da upiše tek drugu pobjedu kod kuće ove sezone.

Budućnost – Rudar 15.00

Grbalj – Sutjeska 15.30

Zeta – Mornar

OFK Titograd – Lovćen

Iskra – Petrovac

Bonus video: