Savjest i odgovornost: Prvi čovjek njemačkog fudbala podnio ostavku zbog sata od 6.000 eura

DFB je demantovao da je riječ o konfliktu interesa, naveo da Grindel nije ni morao da prijavi dodatnu zaradu, jer nije ostvarena iz poslovanja sa fudbalskom organizacijom
1331 pregleda 5 komentar(a)
Reinhard Grindel, Foto: REUTERS
Reinhard Grindel, Foto: REUTERS
Ažurirano: 02.04.2019. 15:54h

U Njemačkoj ne praštaju, a funkcioneri imaju i savjest i odgovornost - predsjednik Fudbalskog saveza Njemačke Reinhard Grindel podnio je ostavku zbog sata vrijednog 6.000 eura.

Grindel se našao na udaru javnosti nakon što je objavljeno da mu je ukrajinski biznismen i fudbalski zvaničnik Grigorij Surkis poklonio sat, koji nije prijavio.

"Svi koji me znaju, znaju da nisam pohlepan. Vrijednost sata je 6.000 eura. Nisam to znao u momentu kada sam dobio poklon, a gospodin Surkis nije na taj način želio da traži neku uslugu od mene ili fudbalskog saveza. To je privatan poklon, koji nema veze sa fudbalom. To je pitanje ljubaznosti. Međutim, pogriješio sam, izvinjavam se i podnosim ostavku", rekao je Grindel.

Takođe, magazin "Der Spiegel" je, naime, objavio da je Grindel u 2016. i 2017. godini zaradio 78 hiljada eura kao predsjednik marketinške kompanije koja posluje sa Fudbalskim savezom Njemačke (DFB), te da novac nije prijavio nadležnim institucijama.

DFB je demantovao da je riječ o konfliktu interesa, naveo da Grindel nije ni morao da prijavi dodatnu zaradu, jer nije ostvarena iz poslovanja sa fudbalskom organizacijom...

Spekuliše se da će ga zamijeniti bivši legendarni fudbaler Filip Lam.

Bonus video: