Stefan Milošević: Noć u Liježu mi je najljepša u karijeri

"Nije lako dati tri gola Standardu. Teško to može riječima da se opiše, ali na kraju je preokret protivnika učinio da utisak ne bude potpun. Da smo pobijedili, bila bi to velika noć za klub i mene", ističe Milošević
748 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Milošević, Foto: Vasland Beveren
Stefan Milošević, Foto: Vasland Beveren
Ažurirano: 02.04.2019. 17:50h

Kada je sredinom januara napustio Iskru i pojačao Vasland Beveren Stefan Milošević je nagrađen za period u kojem je prošao put od nepoznanice do najboljeg golgetera u crnogorskom fudbalu.

Devet golova u prvom dijelu sezone u Prvoj crnogorskoj ligi bili su najbolja moguća pozivnica za Belgijance i šansu nisu propustili - Milošević je pojačao klub u kojem nastupa i naš Aleksandar Boljević i malo po malo se izborio za minute.

"Posljednje tri utakmice sam dobio veću minutažu i mislim da sam je iskoristio na pravi način. Ovo je, ipak, samo početak i trudiću se da i do kraja sezone svaki minut proveden na terenu iskoristim što je bolje moguće", rekao je za "Vijesti" Milošević.

Kruna dosadašnjeg boravka u Beverenu bio je duel sa Standardom u Liježu prije 15 dana kada je Milošević eksplodirao i skrenuo pažnju na sebe - upisao je het-trik, njegov tim je vodio 3:0, ali na kraju i izgubio 4:3.

"Taj het-trik mi je najljepši momenat u karijeri. Osjećaj je bio nestvaran, nije lako dati tri gola Standardu. Teško to može riječima da se opiše, ali na kraju je preokret protivnika učinio da utisak ne bude potpun. Da smo pobijedili, bila bi to velika noć za klub i mene", ističe Milošević.

Dvadesetdvogodišnji napadač je do sada u dresu Beverena odigrao 260 minuta u ukupno sedam utakmica i postigao je četiri gola. I to je učinak za poštovanje...

"Davao sam golove i u našem prvenstvu, ali u Belgiji ima više prostora za igru. Sve je mnogo brže, tempo je nevjerovatan, često i prebrz. Igrači su i tehnički i taktički mnogo bolji nego kod nas, razlika je očigledna".

A u Crnoj Gori, Milošević je još prvi na listi strijelaca sa devet pogodaka. Najbliži pratioci su mu Nikola Krstović iz Zete i Aleksandar Vujačić (Budućnost).

"Pratim crnogorsku ligu, znam i da samo još vodeći na listi strijelaca, ali i to će se brzo promijeniti. Samo je pitanje dana", kaže Milošević.

Vasland-Beveren je ispunio primarni cilj, osigurao je opstanak, a do kraja je ostalo još devet kola. Prvi naredni meč u Župile ligi je već večeras - kod kuće protiv Kortrajka.

"Nismo bez ambicija u finišu sezone, iako smo osigurali opstanak. Za dalje ćemo vidjeti. Idemo iz utakmice u utakmicu, ako se otvori borba za plasman na evropsku scenu, zašto da ne"?

Istovremeno, vodi se borba za titulu u Belgiji. Milošević ima svog favorita...

"U svakom kolu je derbi, sve je otvoreno i biće neizvjesno do kraja. Mislim da Klub Briž može do trofeja", poručuje nekadašnji napadač Koma i Budućnosti.

Milošević je Standardu tri gola dao 17. marta, dan kasnije je crnogorski selektor Ljubiša Tumbaković poručio da je napadač Beverena igrač kojeg prati odavno.

"Moj najveći san je da nastupim za reprezentaciju. Sada igram na mnogo većem nivou nego prošle godine i na meni je da uradim sve da napredujem. Znam da ima prostora za to. Napadač sam, moram da postižem golove u kontinuitetu, jer je to jedini način da dobijem poziv u nacionalni tim", rekao je nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore.

Budućnost mi nije dala šansu, vjerujem da ima za čime da žali

Stefan Milošević je jedan od mnogih podgoričkih igrača koji je morao da zaobiđe Budućnost da bi se na njega obratila pažnja.

U Budućnosti, tačnije, nije dobio šansu, iako je sa 16 godina potpisao stipendijski ugovor. Sa 19 je već napustio "plave".

"Ja sam dijete Budućnosti, ali mislim da za tri godine koliko sam bio u prvom timu nisam dobio pravu priliku. Krivo mi je zbog toga, vjerujem da sam mogao mnogo da pružim klubu i navijačima. Možda je tako moralo da bude, mislim da je Budućnost ta koja na kraju ima za čime da žali", rekao je Milošević.

Nakon Budućnosti, Milošević je bio kratko u Rudaru, pa Lovćenu, a onda i dvije godine u Komu. Sve to prije nego je zablistao u dresu Iskre, gdje je za četiri mjeseca partijama zaslužio da danas bude internacionalac.

Bonus video: