Napadač Juventusa nova meta rasizma

Matuidi prijetio da će napustiti teren, podsjetivši da je na istom stadionu prošle godine bio meta rasističkih uvreda
1907 pregleda 0 komentar(a)
Kean (u sredini), Foto: Reuters
Kean (u sredini), Foto: Reuters

Mladi napadač Juventusa Moiz Kean bio je žrtva novih rasističkih uvreda sa tirbina, tokom meča Kaljarija i Juventusa.

"Stara dama" je slavila 2:0, a navijači domaćih su konstantno vrijeđali Keana na rasnoj osnovi, naročito kada je napadač postigao drugi gol za svoj tim.

Italijanski napadač, sa porijeklom iz Obale Slonovače, je gol proslavio raširenih ruku ispred tribine na kojoj su najvatreniji domaći navijači.

Njega je podržao saigrač Blez Matuidi, koji je protestvovao kod sudije i prijetio da će napustiti teren. Matuidi je objašnjavao da je na istom stadionu prošle godine, on bio meta rasističkih uvreda.

Nakon gola Keana u 85. minutu, meč je prekinut na oko tri minuta, a publici je puštena video poruka upozorenja, kao prvi od tri koraka u slučaju rasizma. Kapiten Kaljarija Luka Cepiteli prišao je navijačima svog kluba i zamolio ih da prestanu, kako ne bi došlo do prekida meča, piše RTS.

Predsjednik Kaljarija smatrao je da je mladi napadač Juventusa odgovoran za incident.

"Uglavnom sam čuo samo zvižduke. Ukoliko su navijači oponašali zvuk životinja, onda griješim. Ipak, ono što se desilo na kraju, proslava gola, bila je pogrešna i sukob navijača u tom trenutku bi nastao sa bilo kojim fudbalerom", izjavio je Tomaso Guilini.

"Nije trebalo da proslavi gol na taj način. On je mlad momak i mora da uči, ali neke stvari takođe nije smio da čuje sa tribina", izjavio je trener Juventusa Alegri.

"Gol je trebalo da proslavi sa saigračima, a ne na taj način. Pola krivice snosi on, a pola navijači", dodao je Keanov saigrač Bonući.

Kean je nakon meča na društvenim mrežama postavio sliku proslave gola, sa komentarom "Najbolji način da nekome odgovoriš. Reci ne rasizmu".

Bonus video: