Čuvaju uspomenu na sve dobro koje je Bajčetić imao u sebi

"Odlazak našeg prijatelja i saigrača, Marka Bajčetića nije samo gubitak ekipe, već i crnogorskog fudbala i sporta uopšte"
1797 pregleda 0 komentar(a)
Ekipa Fida, Foto: Minifudbal.me
Ekipa Fida, Foto: Minifudbal.me

Ekipa Fida u svaki meč Podgoričke minifudbal lige ulazi sa motivom više - svaku utakmicu igraju sa ciljem da trijumfuju i uspjeh posvete preminulom Marku Bajčetiću.

Bajčetić je stradao u saobraćajnoj nesreći 5. januara, a bio je član ekipe Fida.

"Odlazak našeg prijatelja i saigrača, Marka Bajčetića nije samo gubitak ekipe, već i crnogorskog fudbala i sporta uopšte. Marko je, osim što je bio vanserijski fudbaler, bio izuzetan čovjek. Iako je ovaj nenadoknadiv gubitak teško prihvatiti, ekipa sve svoje buduće nastupe i uspjehe posvećuje Marku i njegovoj porodici, čuvajući uspomenu na sve dobro koje je imao u sebi", rekao je predstavnik ekipe Dalibor Medenica.

Fida je redovan učesnik lige, a i pored velikog kvaliteta ekipe samo su jednom igrali finale kupa.

"Svake godine smo u najvažnijim mečevima i nokaut fazi u većini slučajeva nastupali oslabljeni odsustvima ili povredama ponajboljih igrača kao što se desilo i ove godine. Teška povreda kapitena, Nenada Vuksanovića, nastavak profesionalne karijere Miroslava Kovačevića i gubitak Bajčetića značajno će i ove godine uticati na naše ambicije prije sezone".

Fida trenutno zauzima petu poziciju u grupi B Podgoričke minifudbal lige, a eventualna pobjeda u posljednjem kolu protiv Premier kladinica, uz poraz Valtera (igra protiv Dadi gradnje) dovela bi ih do četvrte pozicije i plasmana u osminu finala.

"S obzirom na sve sa čim se ekipa suočila tokom ove sezone, izuzetno sam zadovoljan postignutim rezultatima, iako smo imali nekoliko mečeva na kojima smo ispustili pobjedu u poslednjim minutima utakmica. Mislim da ova ekipa posjeduje kvalitet da se upusti u borbu za samu završnicu plej ofa", ističe Medenica.

Kao i njegovi prethodnici, on je kao favorite za osvajanje trofeja izdvojio ekipe Pljevlja 04, SB Sabornog hrama, Podgorica 2014, AKMF Stupovi i SD Akapulko.

"Svake godine su moguća iznenađenja, poput prošlogodišnjeg koje je napravila ekipa Graničara. Ipak, moram istaći da se, po mom mišljenju, malo veće šanse daju ekipi za koju nastupa Ilija Bojanović, što se neđe i potvrđuje od osnivanja lige".

Medenica dodaje da je ambicija ekipe i učešća na međunarodnim takmičenja i da se nadaju da će u bliskoj budućnosti ispuniti i tu namjeru.

"Ekipa Fida je nastala na temeljima prijateljstva, zajedničkih trenutaka i dijeljenju dobrog i onoga sa druge strane, što čini živote svih nas. U tom duhu su svi naši zajednički nastupi. Naša ekipa raste i razvija se kroz ovaj kvalitet koji smatramo najznačajnijim i ne bismo ga mijenjali za sve one prikazane na terenu", kazao je između ostalog Medenica.

Bonus video: