Čaka i ostali navijači u Urgentnom centru nakon sukoba sa policijom u Nikšiću

Nakon meča u Nikšiću došlo je do sukoba policije i "Varvara", a iz Uprave policije je saopšteno da su povrijeđena četiri policijska službenika
33155 pregleda 26 komentar(a)
Povreda Aleksandra Ivanovića
Povreda Aleksandra Ivanovića
Ažurirano: 03.04.2019. 21:28h

Aleksandar Čaka Ivanović, jedan od dugodišnjih vođa navijačke grupe Budućnosti, zadobio je teške povrede glave u sukobu sa policijom i pomoć je morao da potraži u Urgentnom centru.

Nakon meča u Nikšiću došlo je do sukoba policije i "Varvara", a iz Uprave policije je saopšteno da su povrijeđena četiri policijska službenika.

U incidentu je povrijeđeno nekoliko navijača Budućnosti, a najteže povrede ima Ivanović. U Urgentnom centru u Podgorici su, pored Ivanovića, još dva navijača sa lakšim povredama (glave i noge), kao i policijac Goran Krstonijević, koji ima povrede ruke, navjerovatnije od kamenice.

Pretpostavlja se, međutim, da ima više povrijeđenih navijača, koji ne žele, ili ne smiju, da se pojave u Urgentnom centru.

Tri policijska službenika zbrinuta su u nikšićkim zdravstvenim ustanovama.

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije, "Vijestima" je rečeno da je ih je polcija obavijestila da se incident dogodio kada je došlo do promjene rezultata na meču.

"Navijači iz Podgorice su preskočili zaštitnu ogradu i utrčali na teren, nakon čega je intervenisalo privatno obezbjeđenje koje nije uspjelo da ih smiri, a potom je na teren izašla i policija, koja je intervenisala u tri faze - upotrijebili su biber sprej, potom suzavac i na kraju su koristili palice", kazao je Aleksandar Zeković, predsjednik Savjeta, koji je podatke o postupanju policije zatražio nakon što je NVO "Građanska alijansa" obavijestila Savjet da je na utakmici u Nikšiću došlo do upotrebe sredstava prinude.

"Odmah smo kontaktirali direktora Uprave policije, koji je naložio provjere, a načelnik CB Nikšić Milorad Žižić pružio potrebne osnovne informacije. Žižić je naglasio da postoje video zapisi, na osnovu kojih će se obaviti sve provjere u vezi utvrđivanja činjenica, uključujući i prekoračenje policijske reakcije", istakao je Zeković.

"Policija je obavijestila da su registrovani napadi na službeno lice i da je jedan broj navijača bio u vidno alkoholisanom stanju", naveo je Zeković, koji je sa članovima Savjeta Vladimirom Dobričaninom i Branislavom Radulovićem posjetio povrijeđene u Urgentnom centru KC Podgorica.

Bonus video: