Ovakav oproštaj nije imao niko: Otmica žestokog momka i legende sicilijanskog fudbala

Tokom meča sa Nebrodijem, koji se igrao na terenu kakvih nema ni kod nas, odjednom se pojavio helikopter, koji je sletio na centar, a iz kojeg su izašla tri maskirana čovjeka
16520 pregleda 2 komentar(a)

Ljubitelji fudbala vjerovatno pamte posljednju utakmicu u karijeri Zinedina Zidana i nezaboravni crveni karton u finalu Mundijala 2006. zbog udaranja Marka Materacija.

Pamtiće možda i zvanični oproštaj italijanskog fudbalera Injacija Barbagala, člana ekipe Viagrande, koja se takmiči u trećoj ligi Sicilije.

Barbagalo se, zaista, potrudio da oproštaj od fudbala bude - filmski.

Tokom meča sa Nebrodijem, koji se igrao na terenu kakvih nema ni kod nas, odjednom se pojavio helikopter, koji je sletio na centar, a iz kojeg su izašla tri maskirana čovjeka.

U oblaku prašine, zaletjeli su se ka Barbagalu i "silom" ga ubacili u letilicu...

Kako prenose italijanski mediji, svi su bili zatečeni, niko u prvi mah nije znao šta se događa.

Zapravo, vjerovali su čak i da je riječ o pravoj otmici, jer je Barbagalo poznat u svom kraju kao žestok i opasan momak, osim što je fudbalska legenda.

Istina je, ipak, na kraju otkrivena, a Sicilijanski fudbalski savez nije imao razumijevanja - Barbagala je kaznio zabranom igranja do 30. juna (što i nije ni važno, jer se, ionako, oprostio), a klub je kažnjen novčano - 200 eura.

Bonus video: