Sprint za titulu: Budućnost sanja „meč svih mečeva”

Sutjeska u posljednjih devet kola ulazi sa pet bodova prednosti u odnosu na Budućnost, ali ima jedno gostovanje više od rivala, uključujući i ono pod Goricom 25. maja u posljednjem kolu. Da li će taj duel odlučivati o tituli?
3045 pregleda 6 komentar(a)
Branislav Janković (Sutjeska) i Miloš Mijić (Budućnost), Foto: Milan Šapurić
Branislav Janković (Sutjeska) i Miloš Mijić (Budućnost), Foto: Milan Šapurić

Fudbaleri Budućnosti žele da o tituli odlučuju u posljednjem kolu, u diretnom duelu protiv Sutjeske pod Goricom, nakon što su u srijedu kraj Bistrice ispustili pobjedu u posljednjoj sekundi (2:2), propustivši priliku da se rivalu približe na dva boda.

Prva utakmica takve vrste u crnogorskom fudbalu - “finale” za titulu, posljednjeg dana prvenstva, igrala bi ako jedan tim ne bude imao preko tri boda više od drugog.

Sutjeska trenutno ima pet više od Budućnosti, devet kola prije kraja, a pod Goricom vjeruju da do 25. maja mogu da smanje zaostatak na barem tri boda. - Sad bismo potpisali taj meč, jer mislim da smo u ovom momentu bolji, što smo pokazali u Nikšiću, iako nismo uspjeli da ostvarimo pobjedu - poručuje Luka Mirković, vezista Budućnosti.

Sutjeska je golom u posljednjim sekundama za remi sačuvala bodovnu, ali i stekla psihološku prednost - Nikšićani, ipak, teoretski nemaju pravo na kiks ako ne žele da odlučuju o tituli na terenu velikog rivala.

- Lakše dišemo nakon ovakvog remija, ali je titula daleko - svaki meč do kraja moramo da odigramo kao da je ‘biti ili ne biti’, ukoliko želimo da sačuvamo tron - ističe napadač Nikšićana Božo Marković, strijelac gola za 2:2 u 95. minutu. Sutjeska u preostalih devet kola ima jedno gostovanje više (pet) od Budućnosti (četiri). Najteže ispite, uz onaj pod Goricom u posljednjem kolu, izabranici Nikole Rakojevića imaće 20. aprila u Petrovcu i 15, maja protiv Zete na Trešnjici. Sutjeska će igrati i kod kuće protiv OFK Titograda, dok Budućnost “prava” gostovanja ima samo Petrovcu i Rudaru (sa Mornarom i Lovćenom igraće na nautralnom terenu). Ekipa Branka Brnovića, takođe, osim Sutjeske pod Goricom čeka Titograd u Zetu.

- Vidio sam raspored, možda ima Sutjeska malo teža gostovanja od nas, ali u našoj ligi, koja je jako izjednačena, i nema prevelike razlike da li igrate kući ili na strani. Zato je najvažnije da gledamo samo nas, da pokušamo da pobjeđujemo, da razmišljamo meč po meč, kao i da što prije prebolimo izgubljene bodove u Nikšiću. Prava prilika za to je u nedjelju, protiv Iskre - ističe Mirković.

Sutjeska ima sve u svojim rukama - biće šampion ako dobije narednih osam mečeva, ili ukoliko do derbija osvoji barem isti broj bodova kao Budućnost.

Liga je izjednačena i svaka utakmica je kao finale, počevši od meča sa Mornarom u nedjelju - ističe Božo Marković.

Ostao je posljednji krug prvenstva i pravi sprint za titulu dva najveća crnogorska kluba...

Ko s kim do kraja

SUTJESKA Mornar (g) Lovćen (d) Petrovac (g) Rudar (d) Iskra (g) OFK Titograd (d) Zeta (g) Grbalj (d) Budućnost (g)

BUDUĆNOST Iskra (d) Mornar (g) OFK Titograd (d) Lovćen (g) Zeta (d) Petrovac (g) Grbalj (d) Rudar (g) Sutjeska (d)

Bonus video: