Đalović i Raičević prkose godinama, Mendi za Evropu, Libijac probudio Sutjesku

927 pregleda 0 komentar(a)
Gol za Evropu: Mamadu Mendi (OFK Titograd), Foto: Savo Prelević
Gol za Evropu: Mamadu Mendi (OFK Titograd), Foto: Savo Prelević

Vanredno, 27. kolo Telekom 1. CFL obilježio je uzbudljiv derbi Sutjeska - Budućnost, ali bilo je interesantno i na ostala četiri terena. Ovo su fudbaleri koji su se istakli.

Damir Ljuljanović (OFK Titograd) - Tri uzastopne pobjede Titograda, a tek drugi put ovog proljeća, na osmom meču, Podgoričani nisu primili gol. Ljuljanović je sačuvao mrežu na teškom gostovanju u Petrovcu.

Stefan Milić (Budućnost) - Sve bolji, sve stabilniji. Sa samo 18 godina, nosilac odbrane Budućnosti.

Ze Markoš (Grbalj) - Efektan gol brazilskog štopera, sa skoro 50 metara iskosa sa lijeve strane, iznenadio je golmana Mornara u Podgorici.

Aleksandar Boljević (Budućnost) - Igrao lijevog beka, pa štopera - opravdao očekivanja, iako je Budućnost ispustila dobijen meč u Nikšiću.

Miroje Jovanović (Iskra) - Drugo kolo zaredom igra lijevog beka, i dobro se snalazi, iako dešnjak, i to po prirodi ofanzivac.

Mirko Raičević (OFK Titograd) - Sjajna asistencija Mendiju za gol odluke u Petrovcu. Titograd je i na iskustvo dobio direktan duel za plasman na evropsku scenu.

Luka Mirković (Budućnost) - Reprezentativac iz redova Budućnosti nastavlja da “bombarduje” - kod prvog gola protiv Sutjeske pomogao mu je Marković, kod drugog golman Giljen, ali pišu se dva pogotka. I to u derbiju...

Balša Boričić (Iskra) - Vezista koji se nije snašao u Budućnosti u prvom dijelu sezone, dokazuje se u redovima Iskre. Gol u Pljevljima koji je zadržao Danilovgrađane na pristojnoj distanci od baraža.

Branilav Janković (Sutjeska) - Nikšićani u derbiju nisu mogli da se povežu veći dio meča, nekadašnji reprezentativac je jedini koji nešto uspijevao...

Novica Eraković (Lovćen) - Asistencija za gol Čavoru - Lovćen je dobio nakon 10 utakmica...

Mohamed Zakarija (Sutjeska) - Bilo mu je dovoljno 40-ak minuta na terenu da pokaže klasu. Libijac je propustio jednu dobru šansu, a onda se iskupio maestralnim centaršutem Markoviću za izjednačenje protiv Budućnosti u foto-finišu.

Mamadu Mendi (OFK Titograd) - Efektan gol Senegalca za pobjedu Titograda u Petrovcu.

Dušan Stoiljković (Budućnost) - Imao šansu da asistira Vujačiću i riješi derbi u Nikšiću, ali bez obzira na taj propust - bio je konstantna opasnost za odbranu Sutjeske.

Miloš Džugurdić (Grbalj) - Jedina ekipa koja nije u vrhu, a ima pozitivnu gol-razliku - izdanak Partizanove škole fudbala je dao doprinos sigurnoj pobjedi Grbljana protiv Mornara (4:2).

Petar Čavor (Lovćen) - Peti meč u eliti, četvrti ove sezone, i prvi gol 21-godišnjeg napadača, vrijedan pobjede protiv Zete.

Božo Marković (Sutjeska) - Ako Nikšićani osvoje titulu, slaviće se njegov gol protiv Budućnosti u posljednjim sekundama sudijske nadoknade.

Ivan Vuković (Grbalj) - Povratak golgetera - igrač koji je obilježio jednu epohu CFL-a postigao je dva gola protiv Mornara. Umalo je upisao het-trik, ali je pogodak upisan kao autogol Vlahovića.

Radomir Đalović (Rudar) - Dodirom klase, osam minuta prije kraja, iz slobodnog udarca, spasio Rudar poraza protiv Iskre.

Bonus video: