Bajern torpedovao Borusiju u klasikeru i otvorio put ka sedmoj uzastopnoj tituli

Bajern na šest kola do kraja ima bod i za 15 pogodaka bolju gol razliku od Borusije Dortmund
748 pregleda 0 komentar(a)
Bajern, Foto: Kerstin Joensson
Bajern, Foto: Kerstin Joensson
Ažurirano: 06.04.2019. 21:02h

Od Bajerna sada sve zavisi! Bavarci su na "Alijanc areni" preslišali Borusiju Dortmund u Klasikeru (5:0), i preuzeli su lidersku poziciju na šest kola do kraja.

Bajern uz bod više ima i neuporedivo bolju gol razliku od najvećeg rivala i smiješi mu se sedma uzastopna Salatara - trofej za prvaka Njemačke.

"Milioneri" su bojažljivo ušli u utakmicu, odbrana je djelovala nesigurno, pogotovo nakon što je Matsa Humelsa ostavila samog nakon kornera u 10. minutu.

Na 2:0 povisio je najbolji strijelac Bundeslige, Poljak Robert Levandovski i to nakon greške kakvu sebi ne smije dozvoliti ekipa koja želi titulu - Zagadu mu je poklonio loptu a Poljak je prebacio istrčalog Burkija i od stative pogodio mrežu.

Do poluvremena je Bajern imao poker golova a samo treći ne ide na "dušu" odbrani gostiju - Burki je odbranio Levandovskom, lopta se odbila do Martinesa koji je sa 18 metara pronašao put do donjeg lijevog ugla u 41. minutu, da bi u 43. Gnabri bio između dvojice defamnzivaca koji su psomatrali kako prihvata loptu i pogađa gol.

Bajern je u nastavku spustio gas, ali je u 89. minutu Levandovski pogodio za svoj 201. gol u Bundesligi.

Ajntraht je u Gelzenkirhenu produbio krizu Šalkea, koji će strahovati za opstanak, iako je stigao do plej-ofa Lige šampiona! Sa druge strane, klub iz Frankfurta je neporažen u ovoj kalendarskoj godini a do trijumf aje došao u devetom minutu nadoknade, kada je Luka Jović bio siguran sa penala.

Ajntraht je najozbiljniji kandidat i za plaman u Ligu šampiona, jer ima 52 boda, pet bodova vioše od Menhengladbaha, koji je u očajnoj formi ovog porljeća.

I Lajpcigh je zanačajno podigao igru i slavio je u Leverkuzenu, pa ima 55 bodova i na trećem je mjestu.

Rezultati: Bajer - Lajpcig 2:4, Herta - Fortuna 1:2, Šalke - Ajntraht 1:2, Štutgrat - NIrnberg 1:1, Volfsburg - Hanover 3:1.

Bonus video: