Mugoša nosi "kragnu" dvije sedmice: Odlično sam prošao

Udarim u igrača i vrat ode u jednu, a tijelo u drugu stranu. Sve je “popucalo” - kaže Mugoša za “Vijesti”
4249 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Mugoša, Foto: Inčon Junajted
Stefan Mugoša, Foto: Inčon Junajted

Gotovo na isti dan kada se Stevan Jovetić vratio u ritam nakon dugačke pauze, Crna Gora je ostala bez drugog napadača - Stefan Mugoša će pauzirati namjanje mjesec dana zbog neugodne, atipične povrede za jednog fudbalera.

Iz utakmice njegovog Inčona junajteda protiv Daegua, 27-godišnji fudbaler je prošao kao da je zadobio lakšu saobraćajnu nezgodu, a ne povredu na fudbalskom terenu.

- Udarim u igrača i vrat ode u jednu, a tijelo u drugu stranu. Sve je “popucalo” - priča Mugoša za “Vijesti”. Cijelu noć je proveo u bolnici, a detaljna snimanja su pokazala da nije ništa slomio, i da je zapravo dobro prošao...

- Dvije sedmice moram da nosim “kragnu”, a onda će biti kontrola. Vjerujem da cijeli proces oporavka neće trajati duže od mjesec i da ću u maju opet biti na terenu. Srećom, nema nikakvih lomova, odlično sam prošao - kaže Mugoša.

Nekadašnji napadač Budućnosti, Mladosti, Kajzerslauterna, Minhena 1860, Karlsruea i moldavskog Šerifa bi trebalo, dakle, da bude potpuno spreman za junske mečeve reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo - protiv Kosova u Podgorici i u gostima protiv Češke.

Kolko god čudno zvučalo, pauza će mu možda i dobro doći, doduše ne tolika...

- “Prebrzo” sam ušao u sezonu. Odigrao sam pet utakmica za klub, dvije za reprezentaciju, imao sam i dugačak put... Malo sam umoran, makar ću sada odmoriti, iako, isto tako, jedva čekam da se vratim na teren.

Mugoša je postigao gol za reprezentaciju Crne Gore u remiju protiv Bugarske u Sofiji (1:1), a pogodio je dva puta za Inčon na pet mečeva ove sezone.

Bonus video: