Kop i Klop konačno dočekali pravog Moa Salaha

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend u najjačim ligama
1842 pregleda 0 komentar(a)
Mohamed Salah, Foto: Beta/AP
Mohamed Salah, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.04.2019. 16:51h

Navijači Liverpula su već bili počeli da gube strpljenje sa Mohamedom Salahom, Jirgen Klop takođe, ali su i dočekali reakciju Egipćanina u momentu kada je bila i najpotrebnija.

Salah je riješio komplikovano gostovanje Sautemptonu i pogodio desetak minuta prije kraja za 2:1, time i vratio “redse” na prvo mjesto na tabeli Premijer lige. Pogodio je prvi put nakon skoro dva mjeseca - njegov golgeterski post je trajao od 9. februara i duela sa Bornmutom.

GOLMAN

Oblak (Atletiko Madrid) - "kolćonerosi" su definitivno odustali od titule nakon poraza u Barseloni, a slovenački golman još jednom pokazao da je među najboljim golmanima u Evropi. Ostaje, doduše, i dilema da li je mogao i bolje da reaguje kod gola Luisa Suaresa.

ODBRANA

Humels (Bajern) - od svih igrača Bavaraca, on trpi najveće kritike. U duelu sa Borusijom, bivšim klubom, pokazao je da i dalje može da odigra na vrhunskom nivou.

Jagielka (Everton) - njegovo vrijeme polako prolazi, ali mu to nije smetalo da bude čovjek odluke protiv Arsenala.

Dante (Nica) - na Azurnoj obali se i dalje vjeruje u plasman u Evropu zahvaljujući pogotku Brazilca i pobjedi nad Monpeljeom.

SREDINA

De Rosi (Roma) - kapiten nije mogao da izabere bolji momenat da postigne prvi gol u sezoni. Osigurao je tri boda protiv Sampdorije, pa "vučica" opet sanja Ligu šampiona.

Pjanić (Juventus) - kada je ušao u igru u derbiju sa Milanom bila je to potpuno druga utakmica. Na kraju je i asistirao Moazu Kinu za 2:1.

De Brujne (Mančester siti) - njegove lopte imaju oči. Znao je to i Gabrijel Žezus, pa je na vrijeme shvatio na kakvu je asistenciju spreman Belgijanac. To je bio i momenat odluke za plasman Sitija u finale FA kupa.

Milivojević (Kristal Palas) - pogodio je 11. put ove sezone, a 10 od tih golova stiglo je iz penala. Srpski vezista je čovjek od povjerenja Roja Hodžsona.

NAPAD

Levandovski (Bajern) - poljska mašina za golove je samljela i "milionere", koji su vjerovali da u direktnom duelu u Minhenu mogu da se približe tituli.

Suares (Barselona) - kada se činilo da će Atletiko izdržati s igračem manje na "Nou Kampu" Urugvajac je majstorski pogodio mrežu.

Salah (Liverpul) - osam utakmica je brzonogi napadač čekao da zatrese mrežu. Negativan niz je prekinuo u petak u Sautemptonu kada je uhvatio odbranu “svetaca” na spavanju...

Bonus video: