Varvari ispred tužilaštva: Čaka u najgorim zatvorskim uslovima sa povredama, njegovi mučitelji kućama saniraju ogrebotine

"Oslobodite Čaku i dajte mu mogućnost da uspravno, kakav je čitavog čivota bio - iznese svoju odbranu! To je vaša dužnost jer pravda podrazumijeva jednakost njene primjene - za sve i svakog uvijek"
13396 pregleda 27 komentar(a)
Varvari, Foto: Luka Vlaisavljević
Varvari, Foto: Luka Vlaisavljević
Ažurirano: 09.04.2019. 21:39h

Navijači Fudbalskog kluba "Budućnost" iz Podgorice, "Varvari", nenajavljeno su se okupili ispred zgrade Višeg državnog tužilaštva.

Oko 150 navijača tražilo je da se Aleksandaru Ivanoviću Čaki omogući da se brani sa slobode.

Varvari su ispred zgrade tužilaštva razvili parolu na kojoj je pisalo: "Zbog vaše sujete u zatvoru povrijeđen čovjek leži, puštite ga das se brani sa slobode jer on ne zna da bježi!".

Varvari su u svom obraćanju javnosti rekli da je Ivanović pritvoren u najgorim mogućim uslovima iako je zadobio teške tjelesne povrede.

"Braćo Varvari, navijači Budućnosti i prijatelji. Od 1987. godine kada je osnovana naša grupa nije bilo mučnijeg momenta od ovog. Ali takođe nije bilo ni za nas ponosnijeg, radosnijeg i časnijeg! Mučno je što u kazamatima sistema danas leži naš predvodnik, vitez naše tribine ali smo u isto vrijeme i srećni jer tamo leži častan čovjek, na koga smo ponosni. Ovo je i radostan period jer smo ujedinjeni više nego ikad u naporu da ga oslobodimo nečasnih lanaca koje nikad nije htio da ljubi i koje mu samo ovako iskrivljen i zaostao sistem može nametnuti. Aleksandar Ivanovic Čaka je pritvoren u najgorim zatvorskim uslovima iako je zadobio teške tjelesne povrede - dok su njegovi mučitelji kućama sa porodicama i saniraju - ogrebotine! Nepravda se mora ispraviti! Saginjati se nećemo, pomjeriti se ne smijemo! Represija koja decenijama traje, iživljavanje uniformisanih degenerika i pakovanje optužbi mora da prestane! Oslobodite Čaku i dajte mu mogućnost da uspravno, kakav je čitavog čivota bio - iznese svoju odbranu! To je vaša dužnost jer pravda podrazumijeva jednakost njene primjene - za sve i svakog uvijek! Ukoliko ne omogućite da se on brani sa slobode, ovako povrijeđen, jedini zatvorenici ste zapravo vi, jer izvršavate naloge onih koji bi da satru jedino zdravo tkivo grada koje tri decenije baštini vrijednosti Podgorice, i stoji na kapiji njegove odbrane od primitivizma i prostakluka. Čuva mu čast i dušu! Jer, Čaka jeste slobodan čovjek. Da li će to biti sjutra ili za mjesec, to je samo formalnost o kojoj je zapalo vama da odlučite. Ali njegovu slobodu ne mogu odrediti rešetke, i vi to dobro znate. Zato apelujemo na vas koji njegovim zadržavanjem pod teškim povredama činite ozbiljnu povredu najosnovnijih ljudskih prava da prestanete sa ugrožavanjem Čakinog života i uklonite mrlju sa vaših, ionako zaprljanih karijera! Braćo, budimo složni i istrajni jer je to naša dužnost! Sloboda za Čaku! Sloboda za navijače! Stop represiji!", saopštili su Varvari ispred SDT.

Ivanović je zadobio brojne teške povrede nakon što ga je policija brutalno pretukla u Nikšiću nakon derbija Sutjeska - Budućnost 3. aprila.

Ivanoviću je, Osnovni sud u Podgorici izrekao kaznu do 30 dana pritvora.

Bonus video: